To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Szumiąca rolka - napinacz paska wieloklinowego

rademenez - 14-02-2011, 22:27
Temat postu: [Cari 1.6] Szumiąca rolka - napinacz paska wieloklinowego
Witam!
Wydaje mi się ze do wymiany będę mięć rolkę - napinacz paska wieloklinowego. Mechanik już mi na to zwracał uwagę z pół roku temu jak robiłem rozrząd, ale wtedy praca jej była normalna. Teraz niestety dość głośno zaczęła szumieć (chyba ze jestem przewrażliwiony). Na allegro znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/napinac...1425132226.html
Pisałem do sprzedawcy, potwierdza po VIN, że to będzie ta rolka, zresztą liczba rowków i wizualnie pasuje. Tylko że 175 złociszy to trochę sporo jak za taki element. Czy ktoś ma pomysł gdzie to kupić można taniej? Dzwoniłem po paru sklepach w okolicy, ale dokładnie tej części nie mają, mogą dobrać coś z uniwersalnych rolek, po podaniu im dokładnych wymiarów.
Z góry dzięki za odpowiedź ;)

lapass - 15-02-2011, 10:04

Masz auto bez klimatyzacji? Jest zaznaczone, że to do aut bez klimy...
W KATALOGU są 2 numery: MD308882 i MD312403, ale bez żadnego komentarza.
Poszukaj w INTERCARSIE po aucie, ale są raczej tylko do aut z klimą (ten pierwszy numer oryginału).
Z obrazków wynika, że są wersje (rolki) płaskie i z rowkami, spróbuj podejrzeć jaką masz.

rademenez - 15-02-2011, 23:01

lapass napisał/a:
Masz auto bez klimatyzacji? Jest zaznaczone, że to do aut bez klimy...
W KATALOGU są 2 numery: MD308882 i MD312403, ale bez żadnego komentarza.
Poszukaj w INTERCARSIE po aucie, ale są raczej tylko do aut z klimą (ten pierwszy numer oryginału).
Z obrazków wynika, że są wersje (rolki) płaskie i z rowkami, spróbuj podejrzeć jaką masz.

Tak mam auto bez klimy. Rolka ma mieć rowki, dokladnie taka jak na aukcji z linka. Te rolki bez rowków, gładkie są właśnie dostępne wszędzie. Potrzebna jest mi taka: MD312403
W Intercarsie nie mają, albo nie chcą mieć :/. Więc póki co nadal pozostaje mi handlarz z alledrogo :/

lapass - 16-02-2011, 10:29

Może spróbuj napisać/zadzwonić do japaneze...