To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Rosnące koszty serwisowania .

Uwex - 15-02-2011, 07:50
Temat postu: Rosnące koszty serwisowania .
Niestety, ale to co piszą, to prawda. Zarobić na serwisie.
robertdg - 15-02-2011, 10:56

Był już ten artykuł, ale z innego wydawnictwa ;-)

http://forum.mitsumaniaki...ic.php?p=823453

Uwex - 15-02-2011, 12:50

:? temat do skasowania - poprosiłem o to admina. Proszę nie dopisywać postów.
Jackie - 15-02-2011, 12:57

Istotnie tak jest i to nawet w "moich" markach choć może nie skalę opisaną przez artykuł. Z jednej strony rozumiem co jest przyczyną tego stanu rzeczy (od zarobku na częściach aż po "wygryzienie" warsztatów niezależnych) z drugiej nieco mnie to dziwi. Przecież na siłę marki wpływają też auta używane, pogwarancyjne. Przecież naszą siłą okazały się być auta z lat 90! (vide Colt, Gal czy Sigma) jeżdżące do dziś. Obawiam się, że choć relatywnie mało w Miskach takich "ciekawostek" to jedynie kwestią czasu jest ich wprowadzenie. Ja, jako ja, mam dylemat - jako dealer powinienem więcej zarobić ale jako entuzjasta marki i motoryzacji w ogóle - martwię się bo to będzie oznaczało, że za lat powiedzmy 10 Lancer X w ładnym stanie, zadbany będzie taką rzadkością jak EVO III. Za kilkanaście lat będzie bardzo ciężko usłyszeć, że mój samochód ma 400 tysięcy przelotu i nic mu nie jest... No cóż, widocznie znak czasu ale mnie jest jednak tego czasu trochę szkoda...
Pozdrawiam

mitsu00 - 15-02-2011, 13:04

Jackie napisał/a:
Za kilkanaście lat będzie bardzo ciężko usłyszeć, że mój samochód ma 400 tysięcy przelotu i nic mu nie jest... No cóż, widocznie znak czasu ale mnie jest jednak tego czasu trochę szkoda...
Moze dlatego że we wcześniejszych japończyklach jedyna elektronika był zegarek kwarcowy na desce, wszystko inne to elementy mechaniczne.... :P
Firebee - 15-02-2011, 13:45

zgodnie z życzeniem osoby zakładającej zamykam temat:)