Pajero II - Łożyska przedne półosie
jawaldek - 16-02-2011, 08:37 Temat postu: Łożyska przedne półosie Podpowiedzcie gdzie znajdę "wymiarówkę" wszystkich łożysk na przednie półosie lewą i prawą do Miśka w automacie 2,8 TDI long 1995r. Schemat też był by przydatny
Znalazłem coś takiego http://mitsubishi-pajero.5go.ru/html/10_2_9.htm ale nie ma tam zaznaczonych/opisanych łożysk które wchodzą do przedniego dyfra.
Czemu o to pytam ano: co pewien czas po przejechaniu jakiegoś odcinka odzywa się bardzo nieprzyjemne wycie słyszalne z przodu i odczuwalne też na kierownicy. Łożyska piast łącznie z jedną piastą (lewa->> łożysko obracało się w piaście) zostały wymienione ale problem pozostał A może to coś innego tylko przenosi się na przód ???? Co jeszcze ewentualnie sprawdzić/wymienić ???
hajmanek - 16-02-2011, 09:54
Mam w pdf-ie. moge ci wyslac na maila, ale jest po angielsku
jawaldek - 16-02-2011, 10:19
Cytat: |
Mam w pdf-ie. moge ci wyslac na maila, ale jest po angielsku | dzięki ale chyba był by problem z tłumaczeniem Już znalazłem a nawet zamówiłem łożyska u Zbyszka tak na wszelki wypadek zestaw naprawczy czyli 3 łożyska i uszczelniacze do tego =>> tak na marginesie to ma fajną cenę czyli niską.
|
|
|