To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Święto Zmarłych

akbi - 31-10-2006, 12:27
Temat postu: Święto Zmarłych
Zbliża się dla kierowców okres tragicznych żniw – Okres Święta Zmarłych.
W tym roku będzie trwał 5 dni, choć dla niektórych nieco dłużej i już się rozpoczął, o czym była wzmianka w innym temacie.
Na pewno wielu z Was będzie w tym czasie robiło wiele kilometrów, dlatego chciałbym Wam wszystkim życzyć, spokojnej, szerokiej i przyczepnej drogi. Zwłaszcza na to ostatnie uważajcie, bo w nocy są już przymrozki. Oby nic na drodze Was nie zaskoczyło.

Ja sam, aż tak wiele nie mam – ok. 350 km. Gdańsk, Łeba, Stegna.

Anonymous - 31-10-2006, 22:46

dzieki - i zycze Ci tego samego
Anonymous - 31-10-2006, 23:20

Dokładnie tak - uważajcie i do zobaczyska po "świętach" w takim samym składzie.
stanik - 01-11-2006, 14:22

ja juz po objeździe. Na razie na trasie Warszaawa - Pułtusk ruch praktycznie żaden. Rano troszkę większy, ale też bez ekscesów.
Pozdrawiam

Anonymous - 01-11-2006, 18:45

Też już jestem z powrotem. Trasa podobna, bo Warszawa-Nasielsk-Warszawa. Wreszcie odważyłem się sprawdzić czy już da się jechać po obrzydliwym dawniej kawałku Pomiechówek-Nasielsk. Eksperyment się udał - teraz ta trasa jest OK.
W sumie warunki drogowe niezłe (nie licząc jednego gradobicia), wariatów mało, niemal wszyscy jeździli +/- przepisowo, ale widać było spory udział niedzielnych kierowców.

Anonymous - 01-11-2006, 21:10

ja zrobilem niewiele bo ok 50-60km . Nie bylo za duzych korkow - wieksze byly wczoraj ( przynajmniej u mnie w miescie ) Wariatow drogowych nie spotkalem , dopadlo mnie wieczorem gradobicie ale szybko przeszlo , mnie naszczescie niedzielni kierowcy nie wkurzali :D
jawlo - 01-11-2006, 21:10

Formalnie jest to dzień "Wszystkich Świętych" czyli imieniny każdego z nas.
Z tej okazji życzę Wam zdrowia i mocnej psychiki.. a o reszte musicie sami powalczyć ;) .

Zwyczajowo jest to dzień spotkań rodzinnych w miejscu szczególny gdzie każdy z nas zawita.
Okoliczność i miejsce szczególne bo w ten dzień można spotkać osoby dawno nie widziane...
To właśnie sprawia że jedzie się przez pół świata aby być w takim wyjątkowym miejscu...

Uważajcie na siebie i na innych.

Anonymous - 01-11-2006, 22:23

jawlo napisał/a:
"Wszystkich Świętych" czyli .. każdego z nas
To się dopiero okaże...
Poznałem kiedyś faceta, który 1 XI obchodzi imieniny. Na imię ma oczywiście Wszyscy Święci, a dokładnie Tous Saints. Czego te żabojady (o niezbyt białej skórze) nie wymyślą!

stanik - 01-11-2006, 23:13

Alek, chyba jechałem w to samo gradobicie, albo kręciło się po okolicy. Mnie złapało w okolicach tamy w Dębe. Dosłownie kilka sekund i droga zrobiłą się biała, a kuleczki lodu były na tyle duże że zacząłem się zastanawiać co na to mój lakier... :) Trochę gałęzi drzew się przy okazji połamało, więc mały slalomik potem był.
Pozdrawiam

cns80 - 02-11-2006, 07:54

A ja byłem w Wyszkowie. Wszędzie słoneczko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Anonymous - 02-11-2006, 08:37

cns80 napisał/a:
A ja byłem w Wyszkowie. Wszędzie słoneczko :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No wiesz co..i nawet się nie odezwałeś :twisted: :mrgreen: :wink:
A pogodę faktycznie mieliśmy ładniutką.

Anonymous - 02-11-2006, 09:15

stanik napisał/a:
Alek, chyba jechałem w to samo gradobicie
Ok. trzynastej "moje" gradobicie urozmaicało podróż pomiedzy Pomiechówkiem a Modlinem. W sumie dość intensywnie, lecz krótko, bo mosty na Narwi i Wiśle robłem już przy ślicznym słoneczku.
stanik - 02-11-2006, 11:15

dokladnie, mnie zlapalo mniej wiecej o tej samej porze.

A dzisiaj ranow radiu uslyszalem ze zlapali bagatela... 3000 pijanych kierowcow. A ilu nie zlapali? A dzisiaj w wawie (a może nie tylko w wawie?) akcja "trzezwy poranek" czy jakos tak. Kontroluja trzeźwość kierowców i szukają tych z kacem...
Pozdrawiam

cns80 - 02-11-2006, 15:17

Nie odezwałem się, bo nie chciałem zawracać głowy w święta :D , ale się rozglądałem i nawet widziałem MSR'a tylko że prowadziła jakaś Pani :(
Anonymous - 02-11-2006, 17:39

zrobiłem trasę ok.270 km po Roztoczu , bez żadanych sensacji , jak zwykle w okolicach cmentarzy piesi bardzo roztargnieni , ale większość kierowców przewidziała to i jechała z większą ostrożnością