To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] Buczący element

disu - 18-02-2011, 11:28
Temat postu: [MSS DID] Buczący element
Witam moi Drodzy!

Od jakiegoś miesąca spod maski wydobywa mi się buczący dzwięk, bardzo słyszalny w kabinie. Dodatkowo przenoszą się też drgania z zagadkowego (dla mnie) elementu. Udało mi się zlokalizować źródło tych paskudnych dzwieków, ale nie potrafię nawet nazwać tego elementu i w zasadzie nie wiem z czym mam do czynienia. Mechanik, powiedział, iż to nic ważnego i po prostu odłączył zasilanie od tego, eliminując dźwięk. Niestety auto zaczęło po tym zabiegu więcej palić - możecie mi powiedzieć coż to za element, jak się nazywa i do czego służy (załączam zdjęcia celem identyfikacji)

Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

Zdjęcia:

http://cid-96102c9952b343...owse.aspx/Mitsu

cns80 - 18-02-2011, 12:24

Coś mi się wydaje że czujnik położenia przepustnicy zaworu EGR Ci odłączył. Chyba bym jednak zmienił mechanika :)
disu - 18-02-2011, 12:26

O kurde, brzmi poważnie :)
Możesz mi podpowiedzieć za co jest to dopowiedzialne ?

robertdg - 18-02-2011, 12:34

Czujnik korekcji ciśnienia doładowania, aż dziw, że po jego odłączeniu auto ani razu nie wpadło w tryb "muła", jak dobrze kojarze, to w okolicach 250-350zł nówka oryginał, ale nie w salonie Mitsu ;-)
disu - 18-02-2011, 12:36

No bomba, to mnie koles urzadzil - mowilem, ze jakby wiecej palil, i jakis taki mniej zrywny - ale koles sie przejechal i stwierdzil, ze mi sie wydaje :/ No nie jestem fachowcem - ale, zeby tak ludzi oszukiwac ?!

[ Dodano: 18-02-2011, 14:30 ]
...a możecie polecić jakiegoś mechanika z łodzi, godnego polecenia, który mógłby się tym zająć ?

futrzany - 18-02-2011, 19:27

Do wymiany tego ustrojstwa jest potrzebny klucz 10 i już