To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Czy istnieje nowy soft do 1.8 MIVEC

lukas1 - 19-02-2011, 17:59
Temat postu: Czy istnieje nowy soft do 1.8 MIVEC
gdzies na forum czytalem ze komus w servisie zrobiono reprograming i od tego czasu auto lepiej sie zachowuje na nizszych obrotach. zastanawiam sie jak podejsc serwis aby to zrobili , moze jakeis bledy im wmowic co sie pokazuja na kompie....hmmmm. Ja mialem problem parenascie razy z odpalaniem ale to juz bylko poruszane.

Moze mi cos poradzicie w tej kwestii

dziekuje z gory

Witoldu - 19-02-2011, 18:24

jest reprograming powiedz że przestaje działać tempomat i zapala kontrolkę silnika a po odpięciu akumulatora jest ok - reprog załatwia problemy z obrotami
lukas1 - 19-02-2011, 18:43

dzieki w poniedzialek sie umowie
MichalRej - 19-02-2011, 22:41

A nie można tak normalnie do nich podejść i poprosić o zmianę softu...??
Czy wszystko w tym kraju trzeba robic podstępem...

Zwłaszcza że jeśli wyszła nowa mapa, sprawdzona, to dlaczego by mieli jej nie wypuszczać...??

Trik - 19-02-2011, 23:01

Jak jestem na przeglądzie, zawsze podłączają kompa w poszukiwaniu błądów i dodatkowo sprawdzają czy nie ma nowych aktualizacji dla softu itp. Wystarczy zapytać nawet podając prawdziwe powody, to nie wstyd ani obciach. Po co kleić "wariata" :roll: .
Jeśli chodzi o problemy z odpalaniem, to ktoś już kiedyś podawał link do strony, chyba w USA, gdzie wymieniano sterownik na inny model.

lukas1 - 20-02-2011, 15:03

Cytat:
A nie można tak normalnie do nich podejść i poprosić o zmianę softu...??
Czy wszystko w tym kraju trzeba robic podstępem...

no wlasnie czesto zalezy to od panow w serwisie, jak po prostu zapytasz i wytlumaczysz ze slyszales ze po przeprogramowaniu jest lepiej i chcialbyc to zrobic u siebie to nie zawsze ich zmobilizuje, ja pytalem okolo 2 miesiace temu to uslyszalem ze nie niemamy nowego softu i taki raczej nie isnieje. wiec pomyslalem zeby z goru zciemnic i nie zostac znowu splawionym.

czasami przeciez nawet jezeli nie ma nowej wersji softu wystarczy powiedzmy przeinstalowac ta sama wersje. Tak jak w Pc czsami musisz zrobic reinstalacje i po soft chodzi plynniej niz wszesniej nawet jesli wersja jest ta sama

zelu - 21-02-2011, 12:03

Witoldu napisał/a:
jest reprograming powiedz że przestaje działać tempomat i zapala kontrolkę silnika a po odpięciu akumulatora jest ok - reprog załatwia problemy z obrotami

z czym konkretnie z tymi obrotami? lepiej ciagnie z dolu czy co? u mnie jest tak ze czasem w chwili odpalenia jest tak ze zalapie i jakby chcial a nie mogl wkreca sie na obroty jalowe

lukas1 - 24-02-2011, 13:06

2 marca w srode mam wizyte w serwisie i dokonaja reprograming, wiec pozniej sie odezwe i dam cyne czy jest jakas roznica
zelu - 25-02-2011, 11:31

oki czekam na relacje ;)
tomekrvf - 26-02-2011, 01:16

lukas1 napisał/a:
2 marca w srode mam wizyte w serwisie i dokonaja reprograming, wiec pozniej sie odezwe i dam cyne czy jest jakas roznica

To ja juz powiem że różnicy nie ma. Reprograming zmienia tylko kryteria oceny wykrywania kodu P0500. Nic więcej.

lukas1 - 02-03-2011, 12:36

wlasnie wrocilem z serwisu wspomnailem tez o problemie z zapalaniem. Wiec wyjasnili mi ze wgrali mi nowsza wersje softu niz byla od poczatku i ta wersja ma poprawic problem z bledami kompa, z odpalaniem i kultura pracy silnika. terz siedze w pracy ale w przeciagu nastepnych dni sprawdze jak to soe ma do rzeczywistosci
tomekrvf - 08-03-2011, 17:16

lukas1 napisał/a:
Wiec wyjasnili mi ze wgrali mi nowsza wersje softu niz byla od poczatku i ta wersja ma poprawic problem z bledami kompa, z odpalaniem i kultura pracy silnika.

Trzeba było dodać że dużo pali to pewnie panowie z serwisu powiedzieliby że ten nowy soft także ten temat załatwi:)