To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Sport - Olej do silnika Vallvolin

MAX-315 - 20-02-2011, 22:13
Temat postu: Olej do silnika Vallvolin
Witam wszystkich
Mam pytanko zakupiłem wczoraj Pajero Sport V3.0 99r zamiezam powymieniac oleje auto pochodzi z Francji i nikt niewie jakimi olejami było pozalewane.
Posiadam własnie Valvolina 10W60 Pover rancing i czy moge go wlac do silnika
Druga sprawa jakie swiece polecacie i przewody , kopułke oczywiscie jeszcze najwazniejsze rorzad jest pasek czy łancuszek .
I jeszcze jedno skrzynia i reduktor maja oddzielne wlewy olejow i kazdy jest inny olej.
Dziekuje za pomoc pozdrawiam MAX

zbyszekm2 - 21-02-2011, 08:11
Temat postu: Re: Olej do silnika Vallvolin
MAX-315 napisał/a:
Witam wszystkich
Mam pytanko zakupiłem wczoraj Pajero Sport V3.0 99r zamiezam powymieniac oleje auto pochodzi z Francji i nikt niewie jakimi olejami było pozalewane.
Posiadam własnie Valvolina 10W60 Pover rancing i czy moge go wlac do silnika
Druga sprawa jakie swiece polecacie i przewody , kopułke oczywiscie jeszcze najwazniejsze rorzad jest pasek czy łancuszek .
I jeszcze jedno skrzynia i reduktor maja oddzielne wlewy olejow i kazdy jest inny olej.
Dziekuje za pomoc pozdrawiam MAX

Olej może być .
Ale kopułki to w tym aucie nie ma.
Rozrząd jest na pasek, dużo jest dobrych, my mamy oryginały.

MAX-315 - 21-02-2011, 19:37
Temat postu: Rorzad jaki orginał Pajero Sport
TO jakiej firmy jest orginalny ten rorzad i ile kosztuje
jak niema kopułki to na jakiej zasadzie działa ta iskra i czy powinnem coś tam wymienic oprucz tych przewodow i swiec.
A ten zegar wskaznik oleju w dm3 to ile ma pokazywac bo ja mam miedzy 2 a 6

banderas40 - 01-05-2011, 11:31

Mój diesel 2,5 również ma ciśnienie pomiedzy 2 a 6 na wolnych zimny ma około 6 natomiast zgoniony z trasy ma około 2 więc chyba to jest na moje wiadomości dobre ciśnienie. W mercedesach np ciśnienie około 1 nawet poniżej 1 na wolnych obrotach to jeszcze było dobre ciśnienie więc ty silnik o podobnej wielkości powinien mieć mniej więcej to samo.
zbyszekm2 - 01-05-2011, 18:21
Temat postu: Re: Rorzad jaki orginał Pajero Sport
MAX-315 napisał/a:
TO jakiej firmy jest orginalny ten rorzad i ile kosztuje
jak niema kopułki to na jakiej zasadzie działa ta iskra i czy powinnem coś tam wymienic oprucz tych przewodow i swiec.
A ten zegar wskaznik oleju w dm3 to ile ma pokazywac bo ja mam miedzy 2 a 6

Rozrząd np Mitsuboshi mitsu z rożnych fabryk bierze rozrządy.
Iskrę daje cewka impuls wyzwala blaszka zamontowana na wale, która przechodzi przez czujnik. Resztą steruje komputer (kalkulator wtrysków)
zegar na zimnym pokazuje 4-6bar na ciepłym 2-5 barów.