[XX-92]Lancer C6x i starsze - [ C10A 1.5] PROBLEM Z WYCIERACZKAMI
emilio_09 - 21-02-2011, 18:43 Temat postu: [ C10A 1.5] PROBLEM Z WYCIERACZKAMI Witam!
Mam problem dotyczące wycieraczek. Niestety nadszedł moment gdy przypomniał o sobie wiek mojego auto. Wracając z uczelni wczoraj wieczorem zgubiłem lewą wycieraczkę po dłuższych oględzinach stwierdziłem że tych już nie odratuję i chciałbym wymienić całe ramię, ramiona bo oczywiście oba.
Pytanie, pytania są następujące:
Czy jest możliwość przeszczepienia wycieraczek z nowszych wersji Lancera do tych starszych?
Na co mam zwracać uwagę szukając zamienników, bo wątpię że uda mi się znaleźć oryginalne do mojego wehikułu.
Może są to głupie pytania ale nigdy w życiu nie miałem styczności z wymianą ramion wycieraczek. Dlatego też będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź.
A może ma ktoś na zbyciu taki komplecik
rabitt19 - 23-02-2011, 18:48
ymm powiem tak polak potrafi ;D wiec wszystko jest możliwe ale sądze że bedzie ci trudno dobrać coś z nowszych modeli łatwiej ci bedzie znaleść od starego colta niż lancera
emilio_09 - 23-02-2011, 20:47
To że Polak potrafi to ja dobrze wiem i ta teoria jest mi bardzo bliska
Mówiąc o nowszych modelach nie chodzi mi o nowe Lancery, tylko wszystko co jest młodsze od mojego (przyp. 1988).
Wielka prośba do posiadaczy Lancerków C6 bądź CB, mógłby ktoś przesłać mi zdjęcie z rzutem na wycieraczki chciałbym porównać to do tego co mam, przynajmniej wiedziałbym czy jest sens szukać, czy też go nie ma
mouseman - 23-02-2011, 21:20
Witam,
czy ramiona Tobie całkiem się rozleciały czy tylko same wycieraczki? Jeżeli tylko wycieraczki to potrzebne ci bedą wycieraczki z adapterkami. U Ciebie jest zapewne takie same rozwiązanie jak u mnie czyli wycieraczka na bolec. Ja zastąpiłem to rozwiązanie adapterkami z oferty valeo, które umozliwiają zastosować praktycznie wszystkie wycieraczki na uchwyt "U". Poszukaj adapterów również w ofercie firmy ALCA.
Pozdrawiam
emilio_09 - 28-02-2011, 18:05
Problem w tym że ja nie mam wycieraczek typu "U" obecnie wygląda to tak :
Uploaded with ImageShack.us
(Ramię bez wycieraczki)
Uploaded with ImageShack.us
(Ramię z wycieraczką)
Jakieś pomysły?
tomusn - 04-03-2011, 00:07
Takie końcówki mam w moim Colcie 1990. Zakładam na to adapter z piór ALCA i jest dobrze. To mocowanie boczne zdjąłem i gdzieś zgubiłem.
Chcę wymienić na takie a haczykami, z Colta 1991. Mam nadzieję, że uda się do końca miesiąca.
emilio_09 - 04-03-2011, 20:56
Jakbyś namierzył gdzieś jeszcze jakiś komplet to bardzo proszę o informacje
Bo ja szukam i szukam ..... i szukam.........i szukam........
mikomik - 05-03-2011, 07:47
a ja w swoim lancerku z 91 r zapakowałem wycieraczki od galanta też z 91 roku i dało się dopasować:)
|
|
|