To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Mam problem z domknięciem maski.

Kaucz - 23-02-2011, 18:11
Temat postu: [EAxx] Mam problem z domknięciem maski.
Od jakiegoś czasu mam wyraźny problem z domknięciem maski po tym jak coś potrzebuje zrobić pod nią. Opuszczam ją, a i tak jest w pozycji jakbym dopiero co pociągnął za wajchę pod kierownicą. Za którymś razem słyszę takie 'cyk' i już się zamyka normalnie. Na ten moment obstawiam, że mechanizm/linka do otwierania maski nie odbija jak należy. Wajcha pod kierownicą jest luźna więc na 99% to będzie to.

Jak się do tego dobrać, żeby zrobić z tym porządek ;P ? Ktoś miał z was już taki problem ?

robertdg - 23-02-2011, 18:25

linka idzie pod atrapka wzdłuż wzmocnienia, pod reflektorem, do nadkola, do slupka drzwiowego i wchodzi w komore pasażerską, na początku radze zrzucic atrapke i zerknac do zamka, czy przypadkiem tam sie coś nie zaciera.
stary alfer - 23-02-2011, 18:28

Może wystarczy dobrze spryskać WD40 zamek maski?

W Lancerze miałem chwilowy problemy z otwarciem maski z wnętrza auta. Nie było "cyk".
Wystarczyło spryskać porządnie zamek pod maską i po zawodach.

dawidoski13 - 23-02-2011, 18:45

Ja też też to przechodziłem, porządnie spryskanie zamka WD-40 i po problemie!!! :wink:
Kunek - 23-02-2011, 19:21

Albo ktoś odkręcił Ci odbojniki maski przez co są wyżej i maska trudniej się domyka. Spróbuj wkręcić je troche i zobacz jak będzie.
marcinzam - 23-02-2011, 21:38

mam tak samo jak pisze Kaucz, w manualu zaznaczone są miejsca które się smaruje może to być olej silnikowy,oczywiście nowy

Theo - 23-02-2011, 22:01

sprobuj tez prysnac wd40 do pancerza linki. z czasem jak ma za sucho to potrafi sie zacinac. jak psikniesz to sprobuj pociagnac za wajche i moze odpusci. jesli nie to cofnij zamek srubokretem np. powtorz to pare razy i powinno byc ok. chyba ze to tez nie przez linke

pzdr

m6riano - 24-02-2011, 05:37

Najlepiej niech ktoś siedzi w aucie i się bawi ta wajchą a ty psikaj pod pancerzyk...czasem i pół wude40 potrzeba do tego...ale skutkuje
Members only - 24-02-2011, 19:29

A może po prostu do pancerza dostała się woda i zamarzła? Wiecie jaka teraz pogoda. Ja mam teraz taki problem z hamulcem recznym...