Forum ogólne - Policja kupiła buble czytaj Alfy
plecho1 - 02-03-2011, 13:45
Jeśli nie stać Cię na dwie Alfy to jednej lepiej nie kupuj:)
jazy1 - 02-03-2011, 13:49
kupili pierscienie bez certfikatu, chcieli zaoszczędzić parę złotych , także alfa nie ma nic do tego . Należało by zacytować pełen tekst albo wcale , bo to co zostało zacytowane nie ma nic wspólnego z obiektywizmem.
Student - 02-03-2011, 13:57
A ja widziałem taką Alfę na Radzymińskiej i pewnie też jej koło odpadło bo "chopaki" siedzieli i nawet organiki im nie grały na dachu.
A na powążnie to jest tak jak się SIWZ- a robi pod konkretny model i pewnei dealera a sprzyciarze ich wydym..i , tylko skąpo szyli z materiału.
Teraz nic w sparwie przetargu nie zrobią, dokupią pierścienie i tyle a opel wita sie z gąską
robertdg - 02-03-2011, 13:58
jazy1, ale Policaje się w tym wypadku ducha winni, wkońcu nie znaja sie na mechanice, to nie ich brocha, mieli dostać wymagane auta - to konern Fiata ponosi odpowiedzialność za "danie dupy", zobowiązali się do wykonania czegos i oczywiście pojechali najtańszym kosztem, z drugiej strony lepszym wyjsciem byloby zastosowanie felg o zmiennym ET, ale ja w kieszenie polityków nie wchodze
mkm - 02-03-2011, 15:02
jazy1 napisał/a: | Należało by zacytować pełen tekst albo wcale , bo to co zostało zacytowane nie ma nic wspólnego z obiektywizmem. |
masz 100% rację!
Cytat: | Dzięki owym pierścieniom alfy 159 spełniły dość absurdalny warunek przetargu: zimą radiowozy muszą jeździć na stalowych felgach. Problem w tym, że nie produkuje się siedemnastocalowych felg stalowych dla Alfy Romeo 159 i zamiast drogich niemieckich pierścieni z certyfikatem bezpieczeństwa, zamontowano tańsze polskie. Bez certyfikatu. |
Osobiście mam dość tego złodziejstwa. Instytucja, która czepia się przeróbek, stoi na straży bezpieczeństwa ma na górze jakiegoś kombinatora, który ma gdzieś bezpieczeństwo zarówno swoich podwładnych, jak i zwykłych ludzi!
Brawo! W aucie "pościgowym" jakiś Józek wytoczył pierścionki i jest "cacy".
Ciekawi mnie jedno... Jaka była cena tych pierścieni?
sebekColt97 - 02-03-2011, 15:10
Chyba policja powinna pozostać przy skodach i passatach, a darować sobie eksperymenty typu Alfa.
Jackall - 02-03-2011, 22:26
Pierścienie pierścieniami ale powiedzcie dlaczego jest przepis że radiowozy mają w zimie na stalówkach jeździć? Nakaz jazdy na zimówkach jeszcze jest do zrozumienia ale co ma do tego z jakiego materiału są wykonane felgi?!?
Saqu - 02-03-2011, 22:47
Jackall napisał/a: | Nakaz jazdy na zimówkach jeszcze jest do zrozumienia ale co ma do tego z jakiego materiału są wykonane felgi?!? |
Pewnie to kolejne oszczędności nie od dziś wiadomo, że stalówki są "trudniejsze" do pogięcia, a w zimie każdy wie jakie są drogi, no i też gdzie żadne auto terenowe nie wjedzie, tam wjedzie auto służbowe. To by wiele wyjaśniało
Jackall - 02-03-2011, 22:52
Oki ale skoro jest problem z felgami stalowymi do alf to niech już jeżdżą na alu i przynajmniej koła by się trzymały
A stalówki nie są trudniejsze do pogięcia tylko łatwiejsze do naprawy po pogięciu
Saqu - 02-03-2011, 22:54
mnie nie musisz tłumaczyć a oni "wiedzą" lepiej
nie długo remonty wyjdą im bokiem z tych alf i tyle będzie z oszczędności
Jackall - 02-03-2011, 22:57
Władza zawsze wie najlepiej
Kaucz - 03-03-2011, 00:08
W Poznaniu ostatnio widziałem 6 takich alf . Jechały od ronda Jeziorańskiego na południe. Sprawdziłem na google: na południu miasta jest serwis AR ;d.
londolut - 03-03-2011, 00:39
Przy pościgu wystarczy uciekać przez 400km to będą musieli odpuścić hahaha !
Kaucz - 03-03-2011, 01:05
Nie zapominaj, ze mają jeszcze Kie Te akurat są dobrymi autami
robertdg - 03-03-2011, 11:24
londolut napisał/a: | Przy pościgu wystarczy uciekać przez 400km to będą musieli odpuścić hahaha ! | tak, po 1/10 trasy skonczylby im sie dzienny limit Kaucz napisał/a: | Nie zapominaj, ze mają jeszcze Kie Te akurat są dobrymi autami | Bajki, telewizja kłamie, te kiły rozlatują im się w rękach
|
|
|