To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Policja kupiła buble czytaj Alfy

plecho1 - 02-03-2011, 13:45

Jeśli nie stać Cię na dwie Alfy to jednej lepiej nie kupuj:)
jazy1 - 02-03-2011, 13:49

kupili pierscienie bez certfikatu, chcieli zaoszczędzić parę złotych , także alfa nie ma nic do tego . Należało by zacytować pełen tekst albo wcale , bo to co zostało zacytowane nie ma nic wspólnego z obiektywizmem.
Student - 02-03-2011, 13:57

A ja widziałem taką Alfę na Radzymińskiej i pewnie też jej koło odpadło bo "chopaki" siedzieli i nawet organiki im nie grały na dachu.
A na powążnie to jest tak jak się SIWZ- a robi pod konkretny model i pewnei dealera a sprzyciarze ich wydym..i , tylko skąpo szyli z materiału.
Teraz nic w sparwie przetargu nie zrobią, dokupią pierścienie i tyle a opel wita sie z gąską :lol:

robertdg - 02-03-2011, 13:58

jazy1, ale Policaje się w tym wypadku ducha winni, wkońcu nie znaja sie na mechanice, to nie ich brocha, mieli dostać wymagane auta - to konern Fiata ponosi odpowiedzialność za "danie dupy", zobowiązali się do wykonania czegos i oczywiście pojechali najtańszym kosztem, z drugiej strony lepszym wyjsciem byloby zastosowanie felg o zmiennym ET, ale ja w kieszenie polityków nie wchodze :P
mkm - 02-03-2011, 15:02

jazy1 napisał/a:
Należało by zacytować pełen tekst albo wcale , bo to co zostało zacytowane nie ma nic wspólnego z obiektywizmem.

masz 100% rację!
Cytat:
Dzięki owym pierścieniom alfy 159 spełniły dość absurdalny warunek przetargu: zimą radiowozy muszą jeździć na stalowych felgach. Problem w tym, że nie produkuje się siedemnastocalowych felg stalowych dla Alfy Romeo 159 i zamiast drogich niemieckich pierścieni z certyfikatem bezpieczeństwa, zamontowano tańsze polskie. Bez certyfikatu.

Osobiście mam dość tego złodziejstwa. Instytucja, która czepia się przeróbek, stoi na straży bezpieczeństwa ma na górze jakiegoś kombinatora, który ma gdzieś bezpieczeństwo zarówno swoich podwładnych, jak i zwykłych ludzi!
Brawo! W aucie "pościgowym" jakiś Józek wytoczył pierścionki i jest "cacy".
Ciekawi mnie jedno... Jaka była cena tych pierścieni?

sebekColt97 - 02-03-2011, 15:10

Chyba policja powinna pozostać przy skodach i passatach, a darować sobie eksperymenty typu Alfa.
Jackall - 02-03-2011, 22:26

Pierścienie pierścieniami ale powiedzcie dlaczego jest przepis że radiowozy mają w zimie na stalówkach jeździć? Nakaz jazdy na zimówkach jeszcze jest do zrozumienia ale co ma do tego z jakiego materiału są wykonane felgi?!?
Saqu - 02-03-2011, 22:47

Jackall napisał/a:
Nakaz jazdy na zimówkach jeszcze jest do zrozumienia ale co ma do tego z jakiego materiału są wykonane felgi?!?

Pewnie to kolejne oszczędności ;) nie od dziś wiadomo, że stalówki są "trudniejsze" do pogięcia, a w zimie każdy wie jakie są drogi, no i też gdzie żadne auto terenowe nie wjedzie, tam wjedzie auto służbowe. To by wiele wyjaśniało ;)

Jackall - 02-03-2011, 22:52

Oki ale skoro jest problem z felgami stalowymi do alf to niech już jeżdżą na alu i przynajmniej koła by się trzymały :wink:
A stalówki nie są trudniejsze do pogięcia tylko łatwiejsze do naprawy po pogięciu :lol:

Saqu - 02-03-2011, 22:54

mnie nie musisz tłumaczyć :D a oni "wiedzą" lepiej ;)
nie długo remonty wyjdą im bokiem z tych alf i tyle będzie z oszczędności

Jackall - 02-03-2011, 22:57

Władza zawsze wie najlepiej :mrgreen:
Kaucz - 03-03-2011, 00:08

W Poznaniu ostatnio widziałem 6 takich alf ;) . Jechały od ronda Jeziorańskiego na południe. Sprawdziłem na google: na południu miasta jest serwis AR ;d.
londolut - 03-03-2011, 00:39

Przy pościgu wystarczy uciekać przez 400km to będą musieli odpuścić hahaha ! :P
Kaucz - 03-03-2011, 01:05

Nie zapominaj, ze mają jeszcze Kie :twisted: Te akurat są dobrymi autami :twisted:
robertdg - 03-03-2011, 11:24

londolut napisał/a:
Przy pościgu wystarczy uciekać przez 400km to będą musieli odpuścić hahaha ! :P
tak, po 1/10 trasy skonczylby im sie dzienny limit :P
Kaucz napisał/a:
Nie zapominaj, ze mają jeszcze Kie :twisted: Te akurat są dobrymi autami :twisted:
Bajki, telewizja kłamie, te kiły rozlatują im się w rękach