To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - koniec ery EVO ;(

Anonymous - 02-03-2011, 19:03
Temat postu: koniec ery EVO ;(
Witam,
jak przed chwilą się dowiedziałem EVO X jest ostatnim EVO wyprodukowanym przez MITSUBISHI!!!!
niech mnie ktoś uszczypnie bo nie wierze :? :( :shock: :cry:
wiecej info koniec EVO

Kaucz - 02-03-2011, 19:19

Cytat:
Do 2015 roku Mitsubishi przedstawi osiem w pełni elektrycznych lub hybrydowych samochodów.

- Lancer Evolution X będzie ostatnim Evo - oświadczył Eusegi. - Nadal istnieje popyt na te samochody, ale musimy to zatrzymać. Kieruje nami obecnie technologia elektrycznych pojazdów. Chodzi o zmianę linii. Klienci łatwiej zrozumieją, z czym kojarzyć Mitsubishi, jeżeli nie będzie to już rynek inspirowany motorsportem. Być może świat się zmieni i któregoś dnia będziemy mieli rajdy elektrycznych pojazdów. Może wtedy wrócimy na ten rynek.

No cóż. Już wiem, że jak będzie mnie stac na auto z salonu to na pewno nie będzie to mitsu :roll:

mystek - 02-03-2011, 19:43

Przecież to jest wywrócenie imageu marki do góry nogami :/. Bo z czym kojarzy się "Mitsubishi"? Dla mnie są to słowa: evo, rajdy, makkinen, sti (jako rywal)... Żenada :/. Motoryzacja zeszła na psy.
Anonymous - 02-03-2011, 19:49

nie denerwuj mnie bo ja już tonę w swej piwnicy zalanej łzami :(
sampler - 02-03-2011, 19:49

Niestety ale ekolodzy zabijaja motoryzacje. A mitsubishi coraz gorzej sie prezentuje jako marka. Zadnej limuzyny w ofercie. Silniki slabsze niz u konkurencji. Obawiam sie ze z tej legendarnej marki pozostanie tylko wspomnienie dawnych swietnych czasow...
volve - 02-03-2011, 19:50

Kaucz napisał/a:
No cóż. Już wiem, że jak będzie mnie stac na auto z salonu to na pewno nie będzie to mitsu

Dokładnie...też myślałem, że kiedyś będzie mi dane wyjechać Evo z salonu :( :( Szkoda, że marka z tak wspaniałymi ludźmi, jakimi sa Mitsumaniaki, unicestwia jeden z najlepszych i najbardziej kultowych swoich modeli :(

ftbm - 02-03-2011, 20:53

http://www.motofilm.pl/20...hi-lancera-evo/

tutaj też piszą

emilio_09 - 02-03-2011, 21:15

Deo napisał/a:
EVO X jest ostatnim EVO wyprodukowanym przez MITSUBISHI!!!!

Nie no [edit], jakiś żart chyba!

Zamiast rozszerzać ofertę to oni ją oszczuplają .....i to o najlepszy model w gamie :shock:

Wiadomo względy ekonomiczne i ekologiczne ale to jest TRADYCJA :!: :!: :!:

akbi - 02-03-2011, 21:20

Trzeba sie bedzie przesiasc na Skoddy :D

Ehh... mysle, ze do 2015 zmienia plany.

koszmarek - 02-03-2011, 21:22

emilio_09, ogarnij się :| z tymi gwiazdkami
Jackall - 02-03-2011, 21:59

Co jest złego w tym że ludzie kojarzą Mitsubishi z rajdami?? Wiele marek traktuje je jako poligon doświadczalny dla nowych technologii. Jak chcą to niech sobie robią te wozidełka na prąd czy nawet wodę ale niech zostawią coś dla prawdziwych fanów marki i motoryzacji. Jeszcze trochę a ekolodzy zabronią bąki puszczać bo to nie jest eko!!

A tak na marginesie to nie puszczone bąki unoszą się do mózgu i stąd się biorą posr**** pomysły :mrgreen:

Przepraszam za moje gwiazdki ale bez nich to hasło nie ma sensu :wink:

Kaucz - 02-03-2011, 22:19

akbi napisał/a:
Trzeba sie bedzie przesiasc na Skoddy :D

To się przesiadaj na Skodę :P
Jeśli w ciągu najbliższych 5-6 lat uda mi się jakoś dorobić większej kasy to kupuję STi lub 5er/7er lub Charger'a ;d. Dla mnie auto musi być w miarę praktyczne, a jednocześnie dawać trochę radości z jazdy ;P. Elektryczne auta ? A gdzie ten wspaniały pomruk widlastego, gdy się wkręca na obroty ;d ?

robertdg - 02-03-2011, 22:43

Kaucz napisał/a:
A gdzie ten wspaniały pomruk widlastego, gdy się wkręca na obroty ;d ?
Z modulatora :P
Anonymous - 02-03-2011, 22:48

Jest na to rada :D kupujta EVO póki się da i póki nie kosztują fortunę :D
Saqu - 02-03-2011, 23:06

robertdg napisał/a:
Z modulatora :P

ta :p jedyny plus z elektryków to wysoki moment obrotowy :D
i potem jedziesz... rozwijasz maksymalną magiczną prędkość 90km/h a z modulatora słyszysz jak byś miał z 2 setki na budziku w silniku v8 albo v12 :D

Nie ma to tamto.. nastają ciężkie czasy