ASX Techniczne - Awaria silnika/układu paliwowego
mireczek1981 - 03-03-2011, 13:50 Temat postu: Awaria silnika/układu paliwowego Witam
Po przejechaniu 6k km pojawiła się... pierwsza awaria
Na wyświetlaczu pojawił się symbol
Zgodnie z zaleceniami z instrukcji udałem się do serwisu. Odczytany z komputera błąd to coś w stylu: "Niepoprawna wymiana filtra paliwa" - przy 120km/h nikt pod maską nie grzebał.
Błąd został wykasowany ale niestety po dwóch dniach pojawiło się to samo.
Dzisiaj samochód znowu stał pół dnia w warsztacie. Problem (moim zdaniem) nie został znaleziony. Błąd jest wykasowany a ja usłyszałem, że mogło to być spowodowane ujemną temperaturą, słabej jakości paliwem itd. Pomiędzy wystąpieniami błędu było już tankownie do pełna (na innej stacji) więc paliwo bym chyba wykluczył.
Spotkaliście się z czymś takim?
tonyhc - 03-03-2011, 22:38
nie daj sobie wciskać kitu w serwisie, wszędzie są mrozy, a mój ASX daje rade i nic sie nie dzieje (w nocy stoi pod chmurka przed domem i cały dzień w mieście). widze, ze tankujesz dobre paliwo na stacjach, moze napisz zapytanie do centrali mitsu, jak nie umieja Ci pomoc na miejscu? zreszta, coś dziwny ten Twój ASX, tak dużo pali...
robertdg - 03-03-2011, 22:50
Może woda w paliwie, albo parafina, wkońcu to klekot, może syf przykleił się do czujnika i wprowadza zamieszanie, a mechanicy zgłupieli i im się po portkach leje, bo nowe auto i już problem
tomekrvf - 05-03-2011, 01:11
Przyczyną jest przypchany filtr paliw. Wymiana filtra załatwi sprawę.
mireczek1981 - 07-03-2011, 11:47
Dzisiaj rano trzeci raz zobaczyłem ikonkę helikoptera na wyświetlaczu
Problem zgłoszony przez ASO do działu technicznego i czekają na odpowiedź bo do tej pory kończy się na przeglądaniu samochodu i kasowaniu błędu.
tomekrvf - 08-03-2011, 17:10
mireczek1981, wymień filtr paliwa.
joachim69 - 08-03-2011, 20:02
mireczek1981,ja na własny koszt już raz wymieniłem filtr paliwa w Outlanderze i przy -10 dalej nie odpala ,ciekawy jestem kto mi zwróci pieniądze za wymianę filtra który po 1500km ponownie przestaje podawać paliwo bo jest zimno
mireczek1981 - 09-03-2011, 09:05
Z komputera odczytywany jest błąd P1276 - zna ktoś dokładny opis tego błędu?
Błąd pojawił się przy temperaturze niewiele poniżej zera przy nagrzanym samochodzie. Teraz mrozów już prawie nie ma a błąd powraca
joachim69, u mnie nawet przy dużych mrozach samochód odpalał.
tomekrvf, w serwisie powiedzieli mi, że można spróbować wymienić filtr paliwa ale gwarancji, że to pomoże nie dają (koszt filtra około 250 zł + robocizna)[/b]
robertdg - 09-03-2011, 11:06
mireczek1981 napisał/a: | P1276 | Są 2 wersje, pierwsza dotyczy spalania silnika 6-cio cylindrowego, druga dotyczy pedału przyśpieszenia.
tomekrvf - 09-03-2011, 17:52
mireczek1981 napisał/a: | P1276 |
czyli Fuel filter exchange
Kody P1xxx są specyficzne dla marki więc nie ma co się kierować interpretacjami z Google.
Kod błędu mówi o tym że doszło do zbyt dużej różnicy ciśnienie w obudowie filtra paliwa (przed i za filtrem) czego przyczyną jest zapchany filtr paliwa.
Wykrywane jest to na podstawie prostego switch'a zamontowanego w podstawie filtra paliwa.
Pomoże wymiana filtra paliwa.
Jesli zapytasz jak to jest możliwe to można tylko przypuszczać że był jakiś syf w paliwie i zatkał filtr. A że stało sie to przy niewielkim przebiegu? Coż, takie życie...
PS Mniej profesjonalne rozwiązanie to odłaczenie kostki (2-pinowa, czarna) od czujnika zapchania filtra ha ha:)
Student - 09-03-2011, 19:22
To nie jest syf w paliwie ani woda tylko jako jakość całego paliwa w Polsce.
Wymieńcie filtr na tak badziewny jak paliwo czyli np. Filtrona, jeżeli jest albo jeszcze tańszy, pamiętajcie że rodzimy producent dostosowuje produkty do rynku na którym sprzedaje .
tomekrvf - 10-03-2011, 00:20
Student napisał/a: | Wymieńcie filtr na tak badziewny jak paliwo czyli np. Filtrona, jeżeli jest albo jeszcze tańszy |
Student, pamiętaj że za filtrem jest pompa i wtryski które kosztują ciut więcej jak filtr
Student - 10-03-2011, 06:42
Co byś nie robił , wtrysków i tak nie ochronisz, filtr zatrzyma brudy a na skład ropy nie ma wpływu.
Widziałem wtryski po 150tyś. miały takie gluty że wykręcić ich nie można było , zdjęto głowicę i moczono w różnych specyfikach od tyłu aby odtajały .
tomekrvf - 10-03-2011, 09:25
Student napisał/a: | Widziałem wtryski po 150tyś. miały takie gluty że wykręcić ich nie można było |
Zapewne mówisz o jakimś Mercedesie CDI. Jeśli tak, to nie ma to związku z jakością paliwa
Student - 10-03-2011, 19:04
Renault Espace 2003-4r. czyli commonrail.
|
|
|