Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] bagażnik dachowy fabryczny (belki do relingów)
jmpdesign - 03-03-2011, 18:29 Temat postu: [II 2.0 DID] bagażnik dachowy fabryczny (belki do relingów) Ma ktoś oryginalne belki/bagażnik na relingi Mitsubishi?
Tzn jest to zamontowane w ASO i ma nazwe Mitsubishi na sobie.
Jadę właśnie pożyczyć box na dach kawał drogi, nie wiem czy rozstaw tych belek będzie dobry, a nie wiem jak to ruszyc z miejsca w razie czego (żeby łapy puściły reling).
Ma to zamki, po przekręceniu kluczyka można wyciągnąć plastikową zaślepkę i długą na 20 cm szpicę, która wchodzi w belkę, ale łąpy wcale wtedy nie odpuszczają, dalej mocno trzymają się relingu.
Jeszcze teraz jest to wszystko lekko przymarzniete, więc nie chcę szarpać na wariata.
Ktoś pomoże? Jeśli macie pomysł to piszcie szybko
Dzięki
rezon - 03-03-2011, 18:47
wyciągasz tylko trochę (2-3cm) i kręcisz w lewo. Łapy stopniowo puszczają - To jest chyba THule.
jmpdesign - 03-03-2011, 22:10
rezon napisał/a: | wyciągasz tylko trochę (2-3cm) i kręcisz w lewo. Łapy stopniowo puszczają - To jest chyba THule. |
Dzięki serdeczne za trafną i błyskawiczną podpowiedź!
Akurat dojechałem na miejsce, sprawdziłem pocztę na komórce, przeczytałem odpowiedź na forum i mogłem zamontować box, który oczywiście nie pasował i był bym w .... bez tej wiedzy, którą przekazałeś.
rezon - 04-03-2011, 16:12
jmpdesign - 04-03-2011, 17:37
rezon napisał/a: | To jest chyba THule. |
Tak miałeś rację co do marki poprzeczek (bagażnika), Dzisiaj kupowałem łańcuchy Thule'a i sprzedawca oglądał te moje poprzeczki przy okazji, mówił, że takie same ma czy miał Thule w ofercie.
A swoją drogą to zdębiałem bo miał specjalny kluczyk, którym wyciągnął mi całe wkładki do zamków... (przesuwaliśmy jeszcze te poprzeczki, jedna nie chciała się ruszyć bo przymarzł mechanizm w środku po myciu samochodu na mrozie).
Także ktoś z takim kluczykiem może mi dość szybko zwinąć cały dobytek z dachu
mitsu00 - 04-03-2011, 18:01
jmpdesign napisał/a: | A swoją drogą to zdębiałem bo miał specjalny kluczyk, którym wyciągnął mi całe wkładki do zamków... (przesuwaliśmy jeszcze te poprzeczki, jedna nie chciała się ruszyć bo przymarzł mechanizm w środku po myciu samochodu na mrozie).
Także ktoś z takim kluczykiem może mi dość szybko zwinąć cały dobytek z dachu | Sprzedawca miał pewnie kluczyk serwisowy. A byle kto nie powinien ci zdjąć sprzętu, bo wkłady w zamkach sa różne i do kazdego pasuje inny kluczyk. Wiem, bo mam wiele rzeczy THULE i do kazdego zamka pasuje inny kluczyk. Można jednak zamki wymienić, żeby mieć 1 kluczyk do wszystkiego. Jest to nieskomplikowana operacja.
mariolo - 23-06-2011, 20:43 Temat postu: POMOCY Witam panowie,mam zamiar zakupić bagażnik dachowy do autka(taki jak w podpisie) firmy THULE,będzie to komplet 757 z belkami aluminiowymi.I tu pytanko jakie długości belek macie w swoich Miśkach.Na stronie Thula konfigurator wybrał mi belki o długości 127 cm,a ja zastanawiam się nad 120 cm.Może ktoś z was ma belki 120cm,mógłby cyknąć fotkę jak to wygląda na wozie,byłbym wdzięczny.Z góry jestem zobowiązany.Pozdr
rezon - 24-06-2011, 10:15
mariolo napisał/a: | Na stronie Thula konfigurator wybrał mi belki o długości 127 cm,a ja zastanawiam się nad 120 cm.Może ktoś z was ma belki 120cm,mógłby cyknąć fotkę jak to wygląda na wozie,byłbym wdzięczny | Też myślałem o założeniu 120cm i może wchodziłyby, ale tak na styk. Mam założone 127 i są OK - wystają po 4-5 cm po bokach mocowań.
bulla - 24-06-2011, 20:19 Temat postu: Re: POMOCY
mariolo napisał/a: | Witam panowie,mam zamiar zakupić bagażnik dachowy do autka(taki jak w podpisie) firmy THULE,będzie to komplet 757 z belkami aluminiowymi.I tu pytanko jakie długości belek macie w swoich Miśkach.Na stronie Thula konfigurator wybrał mi belki o długości 127 cm,a ja zastanawiam się nad 120 cm.Może ktoś z was ma belki 120cm,mógłby cyknąć fotkę jak to wygląda na wozie,byłbym wdzięczny.Z góry jestem zobowiązany.Pozdr |
ja mam wlasnie thule 120 i przo jest na styk po wkreceniu wystaje ok 1 cm , a tylnie po ok 2 cm
|
|
|