To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - kolory nadwozia zderzak

woyu - 04-03-2011, 19:07
Temat postu: kolory nadwozia zderzak
Witam, mam połamany zderzak przedni i zastanawiam sie nad kupnem używanego w takim samym kolorze na allegro. Kolor samochodu mam srebrny i tak sie zastanawiam czy wszystkie srebrne carismy sa takiego samego odcienia czy też rożne srebrne, jak obserwuje na ulicach to raczej taki sam. Nie chce po prostu malować tego zderzaka tylko kupić w identycznym kolorze.
robertdg - 04-03-2011, 20:23

Są różne, musisz dobrać wedle kodu koloru
woyu - 04-03-2011, 21:26

to lipa myślałem ze wszystkie srebrne sa jednakowo srebrne wiec nie będę ryzykował przez allegro i szukam na szrotach. thx
magiczny89 - 04-03-2011, 22:29

Kolego w tamtym roku szukałem zderzaka i niestety nie znalazłem odpowiedniego... Na allegro kupiłem nowy czarny zderzak do malowania...
woyu - 05-03-2011, 10:20

a ile wtedy za niego dałeś? tez patrzyłem za czarnymi ale nie ma ani jednego na allegro :/
magiczny89 - 05-03-2011, 23:44

woyu napisał/a:
a ile wtedy za niego dałeś?

Coś ok 500 zł.

SHARK1979 - 06-03-2011, 17:16

woyu napisał/a:
zastanawiam sie nad kupnem używanego w takim samym kolorze na allegro.

Powiem Ci tak że nawet dobranie lakieru spod klapy z blaszki z nr nie daje gwarancji tego samego odcienia bo autko po kilku latach na słońcu traci troszkę kolorek i jak malowałem spoiler to na słońcu widać że jest inny :roll:

Cornholio - 12-03-2011, 12:21

No niestety srebrny to najgorszy kolor dla lakierników, nigdy nie znajdzie się idealnego odcienia.... w mieszalni ktoś wleje kroplę np brązu za dużo i już odcień inny. Carisma z różnych lat ma różne odcienie (chyba 3). Na stronie sikkens'a można znaleźć... Najlepiej skleić zderzak, podmalowacć i jeździć...