Outlander II GEN Techniczne - stacja multimedialna (ramka)
adrian71 - 04-03-2011, 20:12 Temat postu: stacja multimedialna (ramka) Witam. W przyszłym tygodniu kupuje stacje multimedialną ALPINE iXA-W407BT, pytałem w innym temacie,jednak odpowiedzi konkretnej nie uzyskałem,a nie chce zaśmiecać tamtemgo tematu, stąd 2 pytania mam do Was:
1. Gdzie kupić ramke do tej stacji? Czy takie które są na allegro KLIK to badziewie,czy nada sie? jeżeli macie jakieś sprawdzone ramki,to poprosze o strone,kontakt..
2. Czy wzmacniacz który jest w outku intense+, podoła takiej stacji,czy konieczne będzie kupno nowego wzmacniacza?
Pozdrawiam
sylb - 05-03-2011, 12:41
Zasadniczo to chyba nie masz innego wyjścia, tylko kupić.
Na pewno jest kilku producentów tych ramek, bo jak pamiętam ktoś pisał, że mu się rozpadła i kupił od innego z którego był już zadowolony.
mitsu00 - 05-03-2011, 12:48 Temat postu: Re: stacja multimedialna (ramka)
adrian71 napisał/a: | Witam. W przyszłym tygodniu kupuje stacje multimedialną ALPINE iXA-W407BT, pytałem w innym temacie,jednak odpowiedzi konkretnej nie uzyskałem,a nie chce zaśmiecać tamtemgo tematu, stąd 2 pytania mam do Was:
1. Gdzie kupić ramke do tej stacji? Czy takie które są na allegro KLIK to badziewie,czy nada sie? jeżeli macie jakieś sprawdzone ramki,to poprosze o strone,kontakt..
2. Czy wzmacniacz który jest w outku intense+, podoła takiej stacji,czy konieczne będzie kupno nowego wzmacniacza?
Pozdrawiam | Wszystkie ramki sprzedawane na Allegro czy innych firmach wysyłkowych to badziewie. Zupełnie inny kolor i faktura plastiku niz reszta deski rozdzielczej i beznadziejny sposób mocowania monitora do stelaża. Jednynym wyjściem żeby to wyglądało jak ori, to zakup maskownicy z jakiegoś rozbitka, albo zakup nowej w salonie Mitsubishi, nr części H45Z G0 211.
adrian71 - 05-03-2011, 13:03
Dzieki mitsu00, przejade sie jeszcze moze dzisiaj do salonu,ale znajac ich ceny to wyjdzie mnie to tyle co stacja multimedialna.. Szukam jeszcze na allegro rozbitków. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
mitsu00 - 05-03-2011, 13:12
adrian71 napisał/a: | Dzieki mitsu00, przejade sie jeszcze moze dzisiaj do salonu,ale znajac ich ceny to wyjdzie mnie to tyle co stacja multimedialna.. Szukam jeszcze na allegro rozbitków. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc | Aha, jeśli zamierzasz montować sprzęt Alpine to zapomnij o RF jeśli takowy masz w aucie. Musisz zainstalować nowy wzmak i ciągnąć nowe kable do głośników. Jeślibyś zdecydowal się natomiast na Pioneera z serii AVIC, to jest możliwe pełne sterowanie i wykorzystanie wzmacniacza i reszty audio w aucie za pomocą dedykowanej wiązki.
joachim69 - 05-03-2011, 14:46
skoro chińczycy do badziewia za 200 dolarów są w stanie dobrać fakturę materiału to myślę ze i te ramki ze sklepów internetowych też dadzą rade
gdzieś tutaj widziałem link do strony UK
adrian71 - 05-03-2011, 15:15
mitsu00 napisał/a: | adrian71 napisał/a: | Dzieki mitsu00, przejade sie jeszcze moze dzisiaj do salonu,ale znajac ich ceny to wyjdzie mnie to tyle co stacja multimedialna.. Szukam jeszcze na allegro rozbitków. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc | Aha, jeśli zamierzasz montować sprzęt Alpine to zapomnij o RF jeśli takowy masz w aucie. Musisz zainstalować nowy wzmak i ciągnąć nowe kable do głośników. Jeślibyś zdecydowal się natomiast na Pioneera z serii AVIC, to jest możliwe pełne sterowanie i wykorzystanie wzmacniacza i reszty audio w aucie za pomocą dedykowanej wiązki. |
tak, mam RF, wlaśnie obawiałem sie,że trzeba kupić nowy wzmacniacz,wszystko bede miał robione w car audio,więc kable do głośników raczej nie powinny być dla nich problemem,a skoro juz zamontuje wzmacniacz,to może i wrzuce nowe głośniki,tylko ja sie na tym kompletnie nie znam i nie wiem jakie są dobre,a nie chce za to zapłacić niewiadomo ile. Subwoofer stary będzie pasował,czy też 'do śmieci' ? A uparłem sie na stacje Alpine,więc zmiany na pioneera nie będzie.
mitsu00 - 05-03-2011, 17:26
adrian71 napisał/a: | tak, mam RF, wlaśnie obawiałem sie,że trzeba kupić nowy wzmacniacz,wszystko bede miał robione w car audio,więc kable do głośników raczej nie powinny być dla nich problemem,a skoro juz zamontuje wzmacniacz,to może i wrzuce nowe głośniki,tylko ja sie na tym kompletnie nie znam i nie wiem jakie są dobre,a nie chce za to zapłacić niewiadomo ile. Subwoofer stary będzie pasował,czy też 'do śmieci' ? A uparłem sie na stacje Alpine,więc zmiany na pioneera nie będzie. | O subwoferze też zapomnij. Alpine ma podświetlenie na biało, Pioneer w kolorze reszty przycisków w Outlanderze.
[ Dodano: 05-03-2011, 17:30 ]
joachim69 napisał/a: | skoro chińczycy do badziewia za 200 dolarów są w stanie dobrać fakturę materiału to myślę ze i te ramki ze sklepów internetowych też dadzą rade
gdzieś tutaj widziałem link do strony UK | Testowałem i widziałem te ramki live, więc nie leję wody. A o jakim badziewiu za 200 papiera piszesz? Bo obeznanie rynkowe w tej kwestii mam dosyć dobre i takowych za tą cenę do OII nie ma. Ceny dobrych sprzętów zaczynają się od 420 USD.
joachim69 - 05-03-2011, 19:50
no 50 usd kosztuje wyprodukowanie 200 usd w hurcie a 400 w detalu a w polsce 5000 zł na alledrogo
mitsu00 - 05-03-2011, 20:09
joachim69 napisał/a: | no 50 usd kosztuje wyprodukowanie 200 usd w hurcie a 400 w detalu a w polsce 5000 zł na alledrogo | Po raz kolejny zrób lepszy research zanim coś napiszesz. Tak sie składa że 420 USD kosztuję stacja bezpośredniood producenta. Ponad 500 USD u pośrednika. Mam tu na myśli dobry sprzęt a nie chłam, bo taki tez jest. Nie masz, nie pisz.... A ile to kosztuje w produkcji ma się nijak do tego ile za to trzeba zapłacić jako konsument.
joachim69 - 06-03-2011, 12:59
mitsu00, tak się głupio składa że handluje z chinolami od paru lat i to że u producenta płacisz 400 usd nie znaczy że ja tego nie kupię za 200 usd ,ale co tam czytając Twoje posty odnoszę wrażenie że znasz się na wszystkim i wszystko wiesz najlepiej.
mitsu00 - 06-03-2011, 13:54
joachim69 napisał/a: | mitsu00, tak się głupio składa że handluje z chinolami od paru lat i to że u producenta płacisz 400 usd nie znaczy że ja tego nie kupię za 200 usd ,ale co tam czytając Twoje posty odnoszę wrażenie że znasz się na wszystkim i wszystko wiesz najlepiej. | W tej kwestii napewno wiem trochę więcej niż twoje generalizowanie... Mam własna stację, miałem kontakt z wieloma producentami i pośrednikami i wiem ile kosztowałby zakup pojedyńczej sztuki, czy hurtowo kilku lub kilkudziesięciu A jesli moje posty ci drażnią, to poprostu zaznacz Ignoruj i zaoszczędzisz sobie niepotrzebnych stresów. A to ze niby wiem wszystko najlepiej pozostawię bez komentarza.
P.S. Tak na marginesie, jeśli masz takie wspaniale dojścia w Azji, to trzeba było tez i auto kupić po cenie hurtowej bezpośrednio u producenta. Zaoszczędziłbyś mnóstwo dineros
joachim69 - 06-03-2011, 18:03
wysublimowany dowcip
nie za bardzo wiem co ma wspólnego z importem hurtowym posiadanie jakieś stacji,ale ok Ty się nie możesz mylić i zapewne na stacje zamawiasz miesięcznie dwa tiry produktów z Chin.
mitsu00 - 06-03-2011, 18:44
joachim69 napisał/a: | wysublimowany dowcip
nie za bardzo wiem co ma wspólnego z importem hurtowym posiadanie jakieś stacji,ale ok Ty się nie możesz mylić i zapewne na stacje zamawiasz miesięcznie dwa tiry produktów z Chin. |
Wystarczy już...... Zamiast spamować, wnieś coś sensownego do tego wątku, albo wogóle się nie wypowiadaj.
joachim69 - 06-03-2011, 22:29
mój post wniósł tyle samo treści ile Twoje mundralowanie się na temat jakości wszystkich maskownic do Outlandera
tutaj można zakupić ramkę
http://scosche.com/consumer-tech/products
|
|
|