To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Waga klapy bagażnika

Saqu - 04-03-2011, 20:26
Temat postu: Waga klapy bagażnika
Witajcie Mitsumaniaki :D

Nie wiem czy taki temat był ale co tam, nie orientuje się ile waży klapa bagażnika w wersji HB?? :)

Albo ewentualnie jak by ktoś znał minimalną potrzebną siłę siłowników żeby jeszcze trzymała klapę ale tak ledwo ledwo tylko w ciepłe dni.

Mianowicie rozchodzi mi się o to, że wymieniane były siłowniki klapy bagażnika, poprzednie już nie trzymały jak było chłodniej, jedynie w cieplutkie dni coś tam jeszcze działały i żeby się nie marnowały były plany wykorzystania ich jak amorki do maski, taki szpanik ;) i pytanie czy nie są na tyle słabe, że nie utrzymają maski? Wkońcu maska dużo lżejsza od klapy bagażnika ;)
Pozdro

@edit
ooo. i ewentualnie jeszcze jak by ktoś wiedział ile waży maska z wygłuszeniem :D

mlun - 05-03-2011, 13:11

A powiedz mi jakie kupiłeś siłowniki do klapy bagażnika?
Saqu - 05-03-2011, 13:50

520N i w sumie te ładnie wypychają klapę już od jakichś 30cm od otwarcia klapy. No ale to nowe to wiadomo... ;)

A stare chciałem wykorzystać do maski ;)

hitman - 05-03-2011, 21:46

W sumie patent to fajny sam o tym pomyśle jak moje siłowniki nie bedą wyrabiały i kupie nowe. Na pytanie co do wag poszczególnych elementów Ci nie odpowiem, ale moim skronym zdaniem stare siłowniki spokojnie powinny dać rade masce, jakbyś począł jakieś postępy to daj znać o efekcie.
sterydzik - 07-03-2011, 10:00

wszystko zależy od grubości szpachli :D
chesy - 07-03-2011, 15:53

Poprzedni właściciel mojego samochodu zamontował ciężki spojler na klapie jakie siłowniki będą mi potrzebne ?
penmar - 17-03-2011, 19:25

chesy napisał/a:
Poprzedni właściciel mojego samochodu zamontował ciężki spojler na klapie jakie siłowniki będą mi potrzebne ?

Właśnie mam ten sam problem na własne życzenie zamontowałem spojler od EVO i musze teraz kupić siłowniki bo spada na głowę :D

Więc szukami szukam co tu kupić może ktoś coś doradzi

sniegu - 28-03-2011, 23:52

koledzy chesy i penmar brać najmocniejsze jakie są ja właśni kupuje u japaneze wszystkie części i właśnie zamówiłem siłowniki z przesyłką coś 94 złocisze mnie to niesie i biorę 520 N jak coś to po numer na priva