To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] kierownica w II Outku wersji Invite...

Anonymous - 05-03-2011, 15:38
Temat postu: [II 2.0 DID] kierownica w II Outku wersji Invite...
jest nieobszyta skórą , ale to betka ..obszyłem ją , lecz nie ma sterowania radiem w niej.
No ale : Czy jest w nim wiązka do sterowania radiem na jedną płytę , no i czy można wymienić kierownicę !!???? widziałem dwie różne kierownice : tylko z lewymi klawiszami i z klawiszami po lewej i prawej stronie.. Ktoś ma wiedzę czy to się da zrobić???? No i jak ??

Muciek - 05-03-2011, 16:03

Po prawej stronie jest tempomat, a po lewej jest sterowanie radiem, a na dole po lewej dodatkowo sterowanie BT - jeśli dany samochód posiada. Ja osobiście jeśli auto nie posiada systemu BT ani tempomatu nie bawiłbym się w zmianę kierownicy. Jedyne co tam można sterować radiem to robić głośniej i ciszej, bo wybieranie stacji radiowych za pomocą strzałek jest co najmniej bez sensu, ze względu na to, że nie zmienia stacji, a szuka dalszych fal. No chyba, że ktoś słucha tylko płyt to ok, można zmieniać piosenki.

Co do konkretnego wymieniania kierownicy to radziłbym poszukać tutaj: http://out-club.ru/Manual...07/index_M2.htm

Pozdrawiam.

rezon - 05-03-2011, 20:47

Muciek napisał/a:
a osobiście jeśli auto nie posiada systemu BT ani tempomatu nie bawiłbym się w zmianę kierownicy.
Już lepiej chyba radio zmienić na stację multimedialną za ceną kierownicy.
Komandor - 06-03-2011, 09:13

Przyznam, że z tych przycisków na kierownicy korzystam sporadycznie ze względu na:
-ograniczone funkcje sterowania radiem (np. brak możliwości wyboru zaprogramowanych stacji) poza tym do fabrycznego radia od kierownicy jest tuż tuż
-kiepski wbudowany moduł BT przydatny tylko do odbierania połączeń (ostatnio z nudów próbowałem wybrać głosowo numer i nie udało się nawet za 20 razem!)
-mało użyteczny tempomat na pięknych polskich dróżkach.

Jest wiele przydatnych bajerów w jakie można doposażyć O2 (CB radio, wspomniany zestaw multimedialny, dobry BT, lusterko wewnętrzne fotochromatyczne itd.) ale kierownicę z "guzikami" wymieniłbym chyba na ostatnim miejscu...

Pozdro