Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Niestabilny tył
JedrzejNT - 07-03-2011, 01:13 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Niestabilny tył Zauważyłem od pewnego czasu, że przy nierównościach lub śliskiej nawierzchni zarzuca mi tyłem samochodu jakbym wpadał w lekki poślizg. Zbliża mi się przegląd (150 tys.) i chciałbym tą usterkę usunąć, bo zaczyna mnie denerwować, no i przede wszystkim bezpieczeństwo. Macie jakieś przemyślenia ??
pawelsonx - 07-03-2011, 06:59
ustaw geometrie. Miałem to samo na rondzie tył mnie wyprzedzał jak zmieniałem tuleje a nie zrobiłem geometrii jeszcze
zukx - 12-02-2012, 12:48
też mam ten problem . czy ustawienie geometrii pomogło ?? odp
toffitomek - 12-02-2012, 15:13
zukx napisał/a: | też mam ten problem . czy ustawienie geometrii pomogło ?? odp |
ten sam problem u mnie... podpinam się pod pytanie
tomicarisma - 12-02-2012, 15:19
U mnie przede wszystkim tulejki pomogły. Geometria nie ma dużego znaczenia - jeśli rzuca w jedną i w drugą stronę - to tulejki. Miałem to samo nawet raz w zakręcie niezbyt ostrym rzuciło tył a teraz spokój nawet w zimie. Ogólnie zachęcam do zapoznania się z terminami nadsterowność i podsterowność. Czym różni się dłuższy i cięższy samochód od krótkiego i lekkiego: http://www.motofakty.pl/a...sterownosc.html to może rozwiać część wątpliwości jeśli chodzi o jazdę CARI.
Student - 13-02-2012, 09:40
Trzeba zrobić tuleje, a potem geometrię.
Tuleje ustabilizują tył a geometri a(ok. 200zł) poprawi stabilnośc na studzienkach i nierównościach.
Należy sie zastanowić czy jak będziesz robił tył to nie wymienić amorków np. na KYB.
Koszty:
1. nie pamiętam ile tuleje wyniosą ale pewnie coś ok. 150zł.
2. geometria 200
3. amorki ok. 180szt.
Inna forma nie ma sensu.
tomicarisma - 13-02-2012, 14:37
Tuleje mnie kosztowały 65zł na obie strony i sam to wymieniałem bez problemuł. Zbieżność nie kosztuje aż tyel - no chyba, że w ASO - koszt zbieżności to kwota 30-70zł czyli średnio 50zł trzeba dać. Jak dobrze poszukasz to uda Ci się problem rozwiązać za ok. 100zł
marecki338 - 13-02-2012, 17:22
przy wymianie tulejek a tył dawno nie był ruszany może byc problem ze srubami mimosrodowymi reg. zbieznosci . zapieczone nie wyjda. podkladki momosrodowe ten sam problem otwór nie moze być rozbity . zakupił bym profilaktycznie .
Student - 14-02-2012, 07:49
Tomi czytaj dokładnie:
jest napisane geometria a nie zbieżność .
Ponadto sam nie wynienisz tulei na łącznikach , trzeba miec prasę.
tomicarisma - 14-02-2012, 09:36
Student napisał/a: | Tomi czytaj dokładnie:
jest napisane geometria a nie zbieżność .
Ponadto sam nie wynienisz tulei na łącznikach , trzeba miec prasę. |
Czytam dokładnie. Nie potrzeba by robił całą geometrię - w tym przypadku wystarczy zrobić zbieżność moim zdaniem. Geometria oprócz zbieżności dodatkowo sprawdza kąt pochylenia koła (alfa), kąt pochylenia osi sworznia zwrotnicy (beta), kąt wyprzedzenia osi sworznia zwrotnicy (gama). Wydaje mi się to zbędną czynnością skoro do tej pory było OK a rzucanie tyłem leży po stronie tulejek wahacza.
Trzeba mieć prasę? Nie trzeba - zamiast prasy hydraulicznej wystarczą rurki z metalu o odpowiadających średnicach żeby wprasować tuleje na imadle.
marecki338 - 14-02-2012, 12:29
przy karzdym demontazu wachaczy trzeba wyjać sruby mimosrodowe regulacji kata pochylenia koła wiec bez prasy i geometri sie nie obedzie , wiem bo robiłem przed zima tuleje waczacza poprzecznego.
Student - 15-02-2012, 21:34
Ja wiem jedno, ruszysz zawiechę z tyłu to zetniesz opony bez geometrii.
Wojciech - 17-02-2012, 08:29
Ja wymieniłem amortyzatory i tuleje przy 150 000 km. Pomogło.
Moje objawy to przy koleinach na jezdni miałem wrażenie , że dupa zostaje w koleinie, a po wyskoczeniu z niej autko robiło się nadsterowne i trzeba było lekko kontrować. Na gładkim asfalcie prowadziło się dobrze. Na zakrętach przy mocnym ścięciu potrafiło zakołysać ponad normę.
Geometrii nie robiłem bo i po co jak nigdzie autkiem mocniej kołem nie uderzyłem. Jednakże jak jedzie autko i zostawia 4 pasy to nie zaszkodzi zrobić .
zukx - 18-02-2012, 22:18 Temat postu: geo U nas w Drezdenku geometria na stacji to koszt około 36 zł więc tragedii nie ma.
Pojadę bo wymieniłem amortyzatory oraz tulejki (cukierki) i te duże tuleje wleczone a nie zrobiłem geometrii po tych czynnosciach i buja tyłem jak szalone - teraz na śniegu i koleinach stale kontruje bo "miota nim jak szatan "
Ogólnie twardy nadal jest i chyba będzie bo już taki urok Mitsu
dam znać czy się uregulowało po geometri
Student - 19-02-2012, 00:50
Nee wiem kto robi geo za 36zł.
To jest ok. 1h roboty.
|
|
|