To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Zapisy w umowie

rworks - 07-03-2011, 18:25
Temat postu: Zapisy w umowie
Jakie zapisy w umowie (przedwstępnej sprzedaży) powinny się znaleĽć, żeby kupić nowy samochód bez wad o jakim się rozmawia.

1. Czy potrzebna jest pełna lista wyposażenia, czy wystarczy tylko wersja + dodatki ekstra?
2. Czy potrzebne s± jakie¶ zapisy/Czy mog± być jakie¶ zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi?

i inne porady, które uważacie za stosowne z chęci± przeczytam ...

rezon - 07-03-2011, 21:42

rworks napisał/a:
Czy potrzebne s± jakie¶ zapisy/Czy mog± być jakie¶ zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi?
Popro¶ dealera o pomiar grubo¶ci lakieru przy zakupie. Ja niestety tego nie zrobiłem :evil:
Muciek - 07-03-2011, 22:26

rezon napisał/a:
rworks napisał/a:
Czy potrzebne s± jakie¶ zapisy/Czy mog± być jakie¶ zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi?
Popro¶ dealera o pomiar grubo¶ci lakieru przy zakupie. Ja niestety tego nie zrobiłem :evil:

No to dobra rada, mój tata też tego nie zrobił, ale na razie lepiej żyć w niewiedzy niż co¶ ma być nie tak :P

Lista wyposażenia raczej tutaj jest jakby znikoma, ponieważ s± poszczególne wersje jak Invite, Intense itp. których nie można doposażyć, no chyba, że Navi, akcesoria itp. ale to już raczej kwalifikuje się pod dodatki.

Zależy również czy samochód stoi w salonie, czy będzie zamawiany na jaki¶ mniej/więcej ustalony termin. Czytałem na forum, że przesuwaj± nie raz termin dostawy o nawet kilka miesięcy także lepiej się zabezpieczyć przed czym¶ takim na umowie.

Mój tata miał to szczę¶cie, że taka wersja jak± on chciał stała w salonie więc jedynie papiery do zakupu i oględziny auta wystarczyły.