Chcę Kupić Outlandera - Zapisy w umowie
rworks - 07-03-2011, 18:25 Temat postu: Zapisy w umowie Jakie zapisy w umowie (przedwstępnej sprzedaży) powinny się znaleĽć, żeby kupić nowy samochód bez wad o jakim się rozmawia.
1. Czy potrzebna jest pełna lista wyposażenia, czy wystarczy tylko wersja + dodatki ekstra?
2. Czy potrzebne s± jakie¶ zapisy/Czy mog± być jakie¶ zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi?
i inne porady, które uważacie za stosowne z chęci± przeczytam ...
rezon - 07-03-2011, 21:42
rworks napisał/a: | Czy potrzebne s± jakie¶ zapisy/Czy mog± być jakie¶ zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi? | Popro¶ dealera o pomiar grubo¶ci lakieru przy zakupie. Ja niestety tego nie zrobiłem
Muciek - 07-03-2011, 22:26
rezon napisał/a: | rworks napisał/a: | Czy potrzebne s± jakie¶ zapisy/Czy mog± być jakie¶ zapisy/ żeby się zabezpieczyć przed szkodami transportowymi? | Popro¶ dealera o pomiar grubo¶ci lakieru przy zakupie. Ja niestety tego nie zrobiłem |
No to dobra rada, mój tata też tego nie zrobił, ale na razie lepiej żyć w niewiedzy niż co¶ ma być nie tak
Lista wyposażenia raczej tutaj jest jakby znikoma, ponieważ s± poszczególne wersje jak Invite, Intense itp. których nie można doposażyć, no chyba, że Navi, akcesoria itp. ale to już raczej kwalifikuje się pod dodatki.
Zależy również czy samochód stoi w salonie, czy będzie zamawiany na jaki¶ mniej/więcej ustalony termin. Czytałem na forum, że przesuwaj± nie raz termin dostawy o nawet kilka miesięcy także lepiej się zabezpieczyć przed czym¶ takim na umowie.
Mój tata miał to szczę¶cie, że taka wersja jak± on chciał stała w salonie więc jedynie papiery do zakupu i oględziny auta wystarczyły.
|
|
|