To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Akcesoria do Lancera

del toro - 07-03-2011, 19:43
Temat postu: Akcesoria do Lancera
Witam.....
Czy ktoś z użytkowników lancera posiada tzw "listwę ochronną na tylni zderzak", pytam bo mysle o jej zakupie - w salonie 99zł. Interesuje mnie czy zdaje egzamin i jak znosi zarysowania?
Ciekawi mnie to czy montaż jest na tyle prosty, że samemu sobie poradzę czy lepiej zlecić i przepłacić w serwisie. Może ktoś z użytkowników sam już ją montował, podejrzewam że polega to na folii samoprzylepnej, chyba że sie mylę........

jac - 07-03-2011, 22:44

Nosilem sie z zamiarem zakupu tej folijki ale znajomy z serwisu mi odradzil mowiac ze nie spelnia to swojej roli i jest badziewne, dlatego tez zakupilem na allegro od producenta listwe wykonana chyba z kwasowki, ladnie spasowana idealnie pod wymiar zderzaka, estetyczna i za jedyne okolo 90zl. Montaz na zalaczone tasmy dwustronne, trzyma dobrze, chroni jeszcze lepiej i wyglada ok. Ma jednak jedna wade, tzn jest odrobine za waska, przed zakupem, analizujac zdjecia myslalem ze po dosunieciu jej do krawedzi bagaznika bedzie jeszcze wystawac poza obrys klapy, niestety jej szerokosc wymaga kompromisu tzn albo dociskamy do krawedzi albo poza obrys pokrywy, ja wybralem to drugie. Jest ok, polecam w 100% (ale te z allegro zrobione z kwasowki).
Tak przy okazji to mozna tam tez zakupic za druga "stowke" listwy, tez z kwasoweczki na progi, delikatnie przyozdobione i odpowiednio spasowane i podobnie mocowane. Rowniez polecam, bo rowniez spelniaja swoje zadanie, tzn progi sie nie rysuja od naszego obowia ;-)

Jezeli bedziesz mial jeszcze jedna "stowke" wolna to wowczas polecam kuwete do bagaznika, poprawia to wyglad (nie widzimy juz scierki) wygode w uzytkowaniu itp itd ;-)

del toro - 07-03-2011, 23:32

a mozesz podesłać jakiegoś linka z tej strony i jakąś fotke jak to wygląda w praktyce....
jac - 08-03-2011, 16:40

Ceny sie troszke pozmienialy, ale mozesz poszukac podobnych:

http://allegro.pl/nakladk...1467196219.html

http://allegro.pl/nakladk...1470653472.html

W praktyce w zasadzie sie nie rozni, tyle tylko ze jak wspomnialem to na zderzaku trzeba troszke odsunac od krawedzi, wtedy jest jak na fotce

racer1972 - 10-03-2011, 18:25

jac bez przesady z tą "ścierką" jak dla mnie ok zobacz u konkurencji np. w Fordzie Kuga za ponad 100.000zł to się zdziwisz... :p Nie zmienia to faktu,że kuweta jest praktyczna dla brudasków... :badgrin:
jac - 14-03-2011, 21:54

racer1972 napisał/a:
Nie zmienia to faktu,że kuweta jest praktyczna dla brudasków...

ja bym to zmienil na: dla posiadajacych male dzieci, lub jezdzacych na grzyby lub na ryby lub po prostu dla tych co to nie maga na te scierke patrzec ;-)

Luk - 14-03-2011, 22:04

racer1972 napisał/a:
bez przesady z tą "ścierką" jak dla mnie ok

Ale piszesz o sedanie? Bo Ty masz SB, a w SB wykończenie bagażnika to luksus w porównaniu do sedana... :)

Hubeeert - 14-03-2011, 22:10

Moja połówka ma na zderzaku to

i bardzo chwali.

jac - 14-03-2011, 22:57

Hubeeert napisał/a:
Moja połówka ma na zderzaku to

no ja mam podobne "ustrojstwo" i rowniez sobie chwale, jednak jest wg mnie troszke za waskie, tzn nie obejmuje calej powierzchni zderzaka - jest o dobra polowe za waskie ;-)

Uwex - 15-03-2011, 07:41

jac - są dostępne na Alecośtam różne- szersze , nawet takie z zagięciem na kant zderzaka i w różnych cenach .
racer1972 - 16-03-2011, 17:44

Luk miałem na myśli SB oczywiście... Ja wożę głownie powietrze lub taśki z marketu więc mam czysto... Jak wkładam jakieś graty to wrzucam stary pled i jest git.... :badgrin: Trzeba jakoś ciąć koszty... :finga: Kiedyś oglądałem tą kuwetę ale śmierdziała pierońsko... :rolleyes:
Luk - 16-03-2011, 19:37

racer1972, w SB wogóle nie widzę potrzeby wkładania kuwety, różne rzeczy woziłem i jakoś jest czysto (w miarę). No i często wrzucam coś pod podłogę, więc kuweta by przeszkadzała.