To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Czy Mozna Zdjac z lamp przednich samo szkło?

hessboll2 - 08-03-2011, 10:37
Temat postu: Czy Mozna Zdjac z lamp przednich samo szkło?
Witam mam carisme z 2000 roku i paruja mi lampy z przodu moje pytanie czy da sie zdjac z nich szkło (lub plastik w sumie nie wiem) tak zeby je wyczyscic bo sa troche zabrudzone i jakos zabezpieczyc zeby nie parowały? robił ktos taka operacje :-X
plecho1 - 08-03-2011, 11:23

Zdjąć się da tylko trzeba odpowiednio podgrzać lampę. Poszukaj tematów o polerowaniu lamp, były tam przepisy jak rozebrać lampę.
Tu jest temat jak rozebrać:
http://www.honda-acura.ne...h-pictures.html
Widziałem też sposób z opalarką i inny z gorącą wodą.

kuken - 08-03-2011, 15:50

Podobno piekarnik na kilka minut daje wspaniałe rezultaty :) Sam nie musiałem wyróbowywać tego sposobu ale na forum ktoś polecał.
pawelsonx - 08-03-2011, 17:00

ja rozklejałem reflektory ale w carismie przed liftem w piekarniku. nie pamiętam tylko ustawień ale termoobieg miałem włączony chyba z 5 minut. A piekarnik nagrzewał się razem z reflektorem żeby nie przeżył szoku termicznego
pawelek_krak - 08-03-2011, 22:39

Ja rozklejałem używając opalarki myśle ze jest lepsza niż piekarnik gdyż podgrzewam punktowo tam gdzie chce. Po rozklejeniu lampę składałem na kleju do szyb samochodowych.
pawelsonx - 09-03-2011, 09:01

Ja wkleiłem na silikon niebieski bo innego nie miałem. Kupujący od razu sie przyczepił do tego silikonu. Co do opalarki bałem sie ryzykować że punktowe rozszerzanie cieplne może uszkodzić szkło reflektora, ale widze ze daje rade.
SHARK1979 - 09-03-2011, 11:19

plecho1,
Ta lampa w tej Hani całkiem wyszła tylko trzeba czasu i chęci :mrgreen:

plecho1 - 09-03-2011, 13:01

Efekt fajny, też o tym myślałem ale niestety brak czasu na takie zabawy:)