To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Cari 1.9DI-D] Poci sie przy turbinie

Student - 09-03-2011, 12:56
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Poci sie przy turbinie
Potrzebuję stronę z Manuala gdzie jest turbinka z wersji 116KM, jest tam przy turbinie od góry zasilanie olejem a od dołu ssak który odbiera olej z Turbo.
Czy jest tam uszczelka?
Mam tam pocenie oleju, i nie wiem czy rozbierać i kupić nową uszczelkę czy nie .

Dajcie ewentualnie linka.

Dzięki.

robertdg - 09-03-2011, 14:17

Pomiędzy kanałem olejowym a rurką upustową oryginalnie jest metalowa uszczelka doszczelniająca - dostępna tylko i wyłacznie w serwisie, są zamienniki ale papierowe, przeważnie dotępne z zestawem reperacyjnym turbo.
Student - 09-03-2011, 19:11

Czyli coś jednak jest, z papieru lub cienkiej miedzi to sam mogę zrobić, ale jak jest w AST to zapytamy.

Jadę w sobotę na kanał , zobaczę co się dzieje.

robertdg - 09-03-2011, 19:42

Jak się dobrze przyjrzysz, to zauważysz, że ta uszczelka ma takie wąsy, one chytają flansze rurki odolejacza, zapytaj w ASO Renault, nie pamietam ile dokladnie kosztuje ten zestaw uszczelek, ale do górnego króćca kosztuje w granicach 30zł podkładka miedziana i bodaj 2-3 oringi.

Student - 11-03-2011, 13:49

Cena w ASO - Autotest 135zł.

Jednak zanim kupię, jadę na kanał zobaczę co i jak.

robertdg - 11-03-2011, 13:55

Student napisał/a:
Cena w ASO - Autotest 135zł.
Nie dziw się, przecież wyżej napisałem, że za przystępny procent tej ceny zakupisz dokładnie te same części w salonie Renault ;-)
Student - 11-03-2011, 14:08

OK. tylko salon Mitsu mam pod nosem a Reno muszę szukać.
Bynajmniej dam radę.
Dzięki za pomoc.

Pojadę na kanał i zobaczę co jest bo z góry to tylko przez lusteroko.

[ Dodano: 13-03-2011, 18:37 ]
No i zrobiłem.
Okaząło się że dół był ok. Górny oring sie przetarł, .50gr. nowy oring 15 min i zrobione. NIc się nie poci.