Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 lub 2.0 benzyna
nuclear - 09-03-2011, 23:15 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 lub 2.0 benzyna Witam,
To mój pierwszy post więc po krótce witam wszystkich, nie mam samochodu w tej chwili, do tej pory jeździłem Punto, ale już nie jestem z tą dziewczyną, więc nie mam samochodu .
Chcę zakupić Galanta, 2.5 V6 lub 2.0 benzyna i w związku z tym mam kilka pytań z prośbą o wasze opinie i porady.
1. Silnik pójdzie do zagazowania, co lepiej 2.5 czy 2.0, i ile do tego instalacja może kosztować, bo rozumiem, że do V6 drożej.
2. Interesuje mnie wersja po lifcie, sport edition lub avance. Jesli tu też macie jakieś ciekawe sugestie to z góry dzięki.
3. Pewnie wezmę welur, ale jeśli ktoś ma jasną skóre, to prosiłbym o informacje jak to się spisuje, latem i zimą, bo rozumiem, że czarną ze względu na lato, lepiej żebym wybił sobie z głowy .
4. Właściwie to może wszystko, ewentulanie wszelkie sugestie, na co uważać, jakie są typowe tuszowane usterki auta, itd, mile widziane.
Z góry dzięki za pomoc i jak już nabędę miśka, to będę dzielił się opiniami, bo w tej chwili to nie wiele wiem
Kaucz - 09-03-2011, 23:23
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
nuclear - 13-03-2011, 12:13
Dzięki
Zapoznałem się z FAQ dużo pomogło, ale powstały pytania.
Doczytałem, że hamulce to wada tego auta i że był upgrade hamulców w 1999 i 2000.
Czy to znaczy, że nie brać pod uwagę rocznika '98?
Czy te hamulce da się wymienić na takie jak po upgradzie?
Aha i jeszcze czy ktoś wie ile kosztuje sekwencja do V6?
Jeszcze jedno pytanko, czy jasna skóra to duży błąd ?
Kto ma proszę o info, a kto miał i odradza też niech coś powie .
robertdg - 13-03-2011, 12:17
nuclear napisał/a: | Czy to znaczy, że nie brać pod uwagę rocznika '98? | Nie, wersja SportEdition miała size up brake, hamulce to nie problem do SWAP-u
badmdfk - 13-03-2011, 13:07
nuclear napisał/a: | Aha i jeszcze czy ktoś wie ile kosztuje sekwencja do V6? |
Do mnie sekwencja kosztowała 3100 z tym że ja mam 2,0, ale pytałem się gazownika ile by wyszło do 2.5 i na tych samych podzespołach powiedział 4200, więc różnica w cenie trochę jest.
fj_mike - 13-03-2011, 17:54
nuclear napisał/a: | Czy to znaczy, że nie brać pod uwagę rocznika '98? |
Nie, roczniki 1998 mają także większe tarcze i dwutłoczkowe zaciski. Wszystko zależy od miesiąca produkcji.
Mój jest z lipca 1998 i ma większe tarcze plus dwutłoczkowe zaciski. Nie jest to SE.
|
|
|