To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Wymiana żarówki lampy przedniej

bliste - 12-03-2011, 21:16
Temat postu: [1G 90-94] Wymiana żarówki lampy przedniej
banalne pytanie Panowie ale nigdy nie miałem przyjemności wymieniać żarówki w lampie z otwieranymi oczkami :) jak wymienić tą żarówkę, muszę odkręcać pół lampy żeby tam dojść ?
Mateusz_eclipse - 12-03-2011, 22:04

najlepiej otworzyc lampe - po otwarciu sciagnac dwa plastiki nastepnie obudowe ta metalowa i wkladac tam rece i wyciagac:)
zenek_bb - 13-03-2011, 07:47

masz wersję z regulacją wysokości świecenia? jak nie wiesz czy masz podaj rocznik :) a w kabinie szukaj przełącznika z kółeczkiem :)
bliste - 13-03-2011, 19:41

tak mam z regulacja od srodka :)

juz sobie poradzilem, ale nie bylo latwo . Odkrecilem plastiki i góre, mam za duza reke to mialem malo miejsca to niestety musialem odkrecic cala lampe i wtedy juz szybko poszlo :) na koniec tylko postawilem lustro i odnowa wyregulowalem wysokosc i gitara :)

gcredhot18 - 30-07-2011, 22:41

Ja w swoim eclipse rocznik 1992 w środku(pod maską) przy obydwu lampach mam pokrętła.co to takiego czy to ustawianie wysokości świateł?
Mateusz_eclipse - 31-07-2011, 00:38

tak krecac ustawiasz otwarcie lamp lecz gdy w srodku wlaczysz je i wylaczysz wroca do fabrycznego stanu
gcredhot18 - 31-07-2011, 12:25

Mateusz_eclipse napisał/a:
tak krecac ustawiasz otwarcie lamp lecz gdy w srodku wlaczysz je i wylaczysz wroca do fabrycznego stanu
otwarcie(coś w stylu "sleeping eyes") czy kąt świecenia ustawiam?
wuerce - 31-07-2011, 22:36

przecież ci napisał
Mateusz_eclipse napisał/a:
otwarcie lamp

kąt świecenia ustawiasz dwoma śrubencjami od przodu (tuż nad postojówkami)

gcredhot18 - 01-08-2011, 09:01

już ogarnąłem :) dziwi mnie tylko po co ludzie kombinują z tym "sleeping eyes" montując jakieś dodatkowe przełączniki skoro można to sobie wyregulować za pomocą tych pokręteł. wtedy tylko gasić światła ale ich nie chować...
Juniooor - 01-08-2011, 09:21

Po 1 Nie kombinuje sie zakładając jeden przełącznik bo to jest robota na 10 minut :)
2. Montujemy te przełączniki po to żebyśmy mogli ustawić wysokoś ćświateł podczas jazdy.
Jeżdżąc w dzień okej ustawisz sobie na tych pokretłach tak jak chcesz, ale gdy zrobi się ciemno lub zacznie padać deszcz my nacisniemy i widzimy wszystko a Ty musisz stanac na poboczu i je wykrecac lub kolejny przykład gdy stoimy gdzies pod blokiem lub sklepem jak wiemy ludzie są złośliwi więc wole zamknąć oczka bo jakiś"pajac" moze mi zgiąćdaszek lub coś innego zrobićz lampą. Chyba wszystko w temacie :P