[XX-92]Lancer C6x i starsze - Lancer 1.5 12v tlumnik
Anonymous - 12-03-2011, 21:58 Temat postu: Lancer 1.5 12v tlumnik Witam
posiadam Lancera 1.5 12v z seryjnym tłumnikiem, generalnie chodzi mi o to zeby lancerka było słychać z daleka basowym dĽwiękiem ale żeby nie stracił na mocy lecz wbrew przeciwnie i wpadłem na pomysł żeby wyci±ć katalizator, potem wpadłem na pomysł żeby wyci±ć katalizator i zamontować do tego jaki¶ wydech, dokładnie taki http://allegro.pl/tlumik-...1475631646.html
lecz teraz wpadł mi do głowy jeszcze inny pomysł żeby wywalić cały stary oryginalny wydech wraz z katalizatorem i wstawić za niego rurę kwaskowe tylko nie wiem o jakiej ¶rednicy i dokupić jaki¶ wydech, taki jak wyżej podałem albo jaka¶ używkę ultera lub remusa w tej cenie( no chyba że wy poradzicie mi jeszce jaki¶ inny).
kumpel mi powiedział żebym zamontował sobie strumienice, moze mi ktos powiedziec co ona mi da i w którym miejscu ja wmontować?
i może mi ktos powie o dolocie powietrza jakim¶, jaki był by najlepszy do mojego Lancera.
Z góry dzięki
R-Man - 14-03-2011, 21:15
Wycięcie kata i ¶rodkowego tłumika da Ci takie specyficzne pierdzenie przy schodzeniu z obrotów, strumiennica powinna spotęgować ten rezonans
Strumiennicę niby montuje się zamiast kata, albo ¶rodkowego (nie pamiętam dokładnie), ale imo je¶li chcesz aby dało ta jaki¶ przyrost mocy, to powinno się obliczyć wszystko
Jak± rurę? ja w 1.8/2.0 mam 2.25 cala, tu bym proponował co¶ poniżej 2cali
Ale imo to nie ma sensu... montować jakie¶ ryczadło do czego¶, co ledwie jedzie...
Anonymous - 15-03-2011, 12:06
R-Man napisał/a: |
Ale imo to nie ma sensu... montować jakie¶ ryczadło do czego¶, co ledwie jedzie... |
bez obrazy kolego ale chyba za bardzo podniecasz sie swoim silniczkiem
R-Man - 15-03-2011, 20:40
Mi jest głupio moim jeĽdzić bez wkładki, bo gło¶no ryczy, a nie jedzie... To tylko nie całe 140km, co w budzie c6x daje czasy poniżej 8 sekund do 100...
Chcesz kupić? Chętnie odsprzedam moj± padaczkę...
Obecnie jestem w poszukiwaniu 4g63t i raczej na tym się nie skończy
Anonymous - 16-03-2011, 21:16
ile cenisz za swojego Lancerka?
mkm - 18-03-2011, 02:25
leigimas, w miejsce końcowego tłumika wspawaj rurę
Najtańszy sposób, aby być słyszalnym
Tylko miej w zapasie drugi, bo szybko słyszalno¶ć może Ci się znudzić.
Tu mój Colt bez końcowego:
http://www.youtube.com/watch?v=WNtahyhBlrI
|
|
|