To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Kujawsko - Pomorskie - LPG w Toruniu

DziadekMirek - 13-03-2011, 23:39
Temat postu: LPG w Toruniu
Od kilku miesięcy przymierzam sie do założenia instalacji LPG w moim EA2A.
W tym czasie odpowiednia instalacja podrożała już o 300 zl (BRC 2700zł) a cena etyliny po wczorajszym tankowaniu doprowadza mnie do rozpaczy.
Auto mało nie pali, w największe mrozy jeżdżąc tylko do pracy (a mam dość blisko, ledwo dogrzewałem silnik) wychodziło około 15/100 !
Ale dosc tego, zagazuje miśka. Nie bede czekal az Pb95 skoczy do 5,5 za litr.
Szukam wiec dobrego "gazownika" który doradzi, poradzi i profesjonalnie zamontuje LPG. Bez wycieków, bez ciągłych regulacji po kilka razy w tygodniu itp.
Moze polecicie mi sprawdzony warsztat?

u157 - 13-03-2011, 23:56

No to masz szczęście, jest w Lubiczu dobry warsztat. Mimo że do Torunia mam kawałek , to sam tam montowałem do mojego miśka gazownie i z czystym sumieniem polecam. Na MitsuManiaków da na pewno jakąś zniżkę. To jest adres warsztatu.
Powodzenia.

KlaudiuszBdg - 14-03-2011, 20:03

Rowniez slyszalem o pozytywnych opiniach o tym warsztacie na innym forum
jkrzysztof80 - 14-03-2011, 20:28

Był taki jeden warsztat w Toruniu zakładałem u nich po założeniu byłem u nich po pierwszym tys. km żeby dostroić wszystko i potem przez 3 lata śmigałem bez problemu, wymieniałem tylko filterki ale zakończyli dziłalność niestety :( bo ojciec chciał do nich zajechać.
DziadekMirek - 14-03-2011, 23:06

zadzwonię jutro do Lubicza, wypytam o ceny.
Tymczasem prześledzę forum jakie instalacje LPG są ostatnio zakładane w miskach.
Dużo dobrego słyszałem o BRC, niezłe mówią o STAG, a na ul.Chrobrego w Toruniu od lat zakładają Elpigaz. (podobno najlepsze jest Vialle, ale koszmarnie drogie)

Dodzwoniłem się, wypytałem. Maja w Lubiczu 3 opcje dla mnie, w zależności od jakości podzespolow, ceny od 2300 do 2800zl.
I jak to zwykle bywa, najdroższa opcja wydaje się atrakcyjna jakościowo.
Zavoli + Hana przy czym dobierają faktycznie pod dany silnik.
Po tej zimnie przeliczyłem ze LPG zwróci mi się po około 20 miesiącach (liczyłem przy uśrednionym spalaniu, nie takim ekstremalnym jak w styczniu i w lutym tego roku).
Biorąc pod uwagę ze moje auto ma w tej chwili autentyczny przebieg 53500 km, to nie mam wyjścia, LPG jest jedynym rozwiązaniem by zaoszczędzić trochę grosza.
Dziękuje za pomoc, wszelkie informacje nadal mile widziane.

KlaudiuszBdg - 15-03-2011, 00:31

Komputer to nie wszystko - a podobno na lubicza umieja tez dobrac reszte podzespolow (wtryski, parownik) i dobrze to polozyc
robertoz - 25-09-2011, 20:30

Auto Ventura , Lubicz k.Torunia-gazowalem tam mondeo i primerę-100% zadowolenia (stag 200 i stag 300)
polaff - 27-09-2011, 06:13

robertoz napisał/a:
gazowalem tam mondeo
mondeo na gazie chodziło :shock:

też dużo dobrego o lubiczu słyszałem.

robertoz - 29-09-2011, 12:20

polaff napisał/a:
robertoz napisał/a:
gazowalem tam mondeo
mondeo na gazie chodziło :shock:

też dużo dobrego o lubiczu słyszałem.

Zetec-i to silniki które idealnie chodzą na gazie, mondka miałem 2 lata i był jedny z najmniej awaryjnych samochodów jakie miałem w życiu ( a pare by sie uzbierało :)

W Lubiczu są 3 firmy, ja znam tylko Autoventura.

KaWu - 29-09-2011, 14:42

robertoz napisał/a:
Zetec-i to silniki które idealnie chodzą na gazie, mondka miałem 2 lata i był jedny z najmniej awaryjnych samochodów jakie miałem w życiu ( a pare by sie uzbierało

Zeteki w twoim mondeo to chyba nie to samo co zeteki w nowszych autach.
Twoj pewnie mial regulacje luzu zaworow hydrauliczna.
Np. nowsze Focusy maja juz reczna regulacje i na plytkach ceramicznych. Znajomy szukal Forda do gazu to sie rozpytywalem.
Niestety to juz odstarsza potencjalnych kupcow i zalozenia ew. gazu to takiego silnika.
Dodam, ze nie mialem stycznosci z tymi silnikami. Pisze co dowiedzialem sie od opinii znajomych o tych silnikach.
A zeby nie bylo tylko nie na temat: DziadekMirek, zalozyles w koncu gaz :?:
Moze napisz dla potomnych namiary o ile jest to dobry i sprawdzony warsztat.