To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Pękniety kierunkowskaz. Ratunku ;)

Adel22 - 15-03-2011, 14:56
Temat postu: [C62A 1.5] Pękniety kierunkowskaz. Ratunku ;)
Jest to mój pierwszy post na tym forum, tak wiec chciałbym wszystkich gorąco pozdrowić ;)
A teraz do rzeczy :D otóż od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem lancerka hb z 92 roku 8) Postanowiłem nieco upiększyć przód tego samochodziku i po baaardzo długich poszukiwaniach znalazłem białe kierunki niestety jeden jest pęknięty, jest to zwykle pękniecie (nie brakuje plastiku) po prostu taka pajęczynka ;D niestety od środka miejsce pęknięcia pokrył mech-brud. Czy istnieje możliwość rozebrania takiego kierunkowskazu w celu wyczyszczenia go od środka i ewentualnego wypełnienia pekniecia ?? gory dziekuje za pomoc :p :)

Andrew - 15-03-2011, 14:58

Witamy na forum :) Według mnie szkoda zachodu z kombinowaniem i wypełnianiem pęknięcia. Załóż ogłoszenie w dziale kupię może ktoś ma na sprzedaż... Poszukaj na allegro :wink:
Adel22 - 15-03-2011, 15:14

Hmm z tymi poszukiwaniami białych kierunkowy nie jest tak łatwo są praktycznie nie do dostania :( Ale teraz tak oglądając ten kierunkowskaz wpadłem na pewien pomysł :D co do wypełniania to faktycznie mija się to z celem gdyż prawdopodobnie kierunkowskaz nie przeżyłby próby rozbiórki :wink: Pomyślałem natomiast ze '' wydłubie '' wewnętrzny pomarańczowy kloszyk i przez otwór na żaróweczkę wyczyszczę środek :mrgreen: i włożę po prostu pomarańczowe żarówki :D
Andrew - 15-03-2011, 15:16

Właśnie szmatka na śrubokręt i poleruj :)
Adel22 - 15-03-2011, 15:19

:) Może jakieś krótkie fotostory walne po powrocie do domu bo teraz w pracy ''wegetuje''. :lol:
R-Man - 15-03-2011, 20:35

ten pomarańczowy "kondonik" jest przykręcony od strony odbłyśnika na śrubkę, więc od zewnątrz prawie nie ma dojścia. Proponował bym podgrzanie kierunkowskazu w piekarniku np do 80-90 stopni i po wyciągnięciu spróbować odkleić klosz od obudowy. Tak robiłem z lampami głównymi w BMW, ale tam klosze były szklane, więc nie wiem jak z powodzeniem takiej akcji...

Co do poszukiwania takich kierunków to polecam szukać jakiegoś C66 na złomie... swego czasu jak mojego mistu naprawiałem po dzwonie, to znalazłem c66 na złomie w Elblągu
(C66 miał inny grill, przedni zderzak plastikowy z halogenami, białe kierunki przód-tył, silnik 1.6 16v 116KM i takie tam)

Adel22 - 15-03-2011, 22:10

Witam :) Dzięki za rade właśnie moje kierunki pochodzą z jakiegoś rozbitka. Odnośnie pomarańczowego ''kondonika'' 8) to faktycznie jest on przykręcony od wewnątrz, a z racji tego ze klosz jest pęknięty postanowiłem go nie rozbierać a jedynie wywierciłem w pomarańczowym elemencie niewielki otwór i za pomocą drucika wyczyściłem go od środka :wink: w sumie nie jest zle jednak patrząc od góry widać miejsce styku pękniętych krawędzi :? no coz jak narazie musi tak zsotac na pocieszenia mam drugi w doskonałym stanie wiec już bliżej jak dalej :biggrin: Chociaż nie wykluczam dalszego dłubania przy pękniętym :P Jutro wrzuce fotki jak bylo przed i po.
mkm - 18-03-2011, 02:30

Adel22 napisał/a:
Jutro wrzuce fotki jak bylo przed i po.

No i :?:

Adel22 - 18-03-2011, 09:51

Dzisiaj kupiłem żywice bezbarwna wieczorem przy tym usiądę ;) A fotki będą dont worry 8)
mouseman - 18-03-2011, 20:08

Witam,
posiadam na stanie prawy kierunek biały patrząc od przodu. Mankament jaki ma, to lekko uszkodzone same sreberko (odprysk). Jak jesteś zainteresowany to kwestia przesyłki :D

Co do czyszczenia kierunków to polecam wode, ludwika do naczyń i szejkowanie:)

Adel22 - 19-03-2011, 09:41

Oj no ja właśnie mam walnięty lewy x) a prawy w super stanie :wink: Wczoraj połatałem tego swojego trupka ale nie jestem zadowolony z efektu od biedy może być ale wolałbym żeby był w lepszym stanie ;D Ale jakbyś miął lewego może być nawet spalony :lol: byleby szklo bylo cale :wink:
Zielu - 19-03-2011, 12:01

Największym rarytasem są białe z obrysówką, z wersji amerykańskiej.....gdybym mógł gdzieś takie kupić, zamieniłbym nawet za moje zwykłe białe kierunki :)
R-Man - 20-03-2011, 10:56

zielu, ja mam takie, tylko jeden mam pęknięty (a raczej ma ubytek)... Chętnie odsprzedam ;)
http://iv.pl/images/90606774398145694766.jpg
Tu jest zdjęcie uszkodzonego... Drugi jest niemal idealny

Zielu - 20-03-2011, 14:27

Hm, gdyby nie to pęknięcie, byłoby super, tak to niestety...

P.S. r-man, Twój Lancer jest chyba najładniejszym gti na forum, zwłaszcza ten kolor mi się podoba :P