Sigma/Diamante Techniczne - Hamulce - dziwna usterka
Tomek210 - 04-11-2006, 00:49 Temat postu: Hamulce - dziwna usterka Nie było mnie przy tym, więc piszę z relacji ojca.
Podjechał Sigm± na parking, zatrzymał się, chciał zaparkować a Sigma nie chce ruszyć. Zablokowało prawe przednie koło. Po wezwaniu jakiego¶ mechanika i odkręceniu koła okazało się, że zacisk trzyma i nie chce odpu¶cić nawet na widok młotka Odpu¶cił dopiero po popuszczeniu jakiej¶ ¶rubki od odpowietrzania czy co¶ (nie było mnie przy tym) i upuszczeniu płynu. Klocki się cofnęły ale mimo naciskania na pedał hamulca już sie nie zaciskały na tarczy.. Co to może być? Ojciec przejechał po tym zdarzeniu koło 100km. Nie wiem czy teraz hamuje tym kołem bo nie prowadziłem jeszcze ale chyba tak..
Anonymous - 04-11-2006, 18:28
moze obruciła sie gumka w pompie hamulcowej odpowiadajaca za to koło i pora zajrzec do jej srodka i wymienic w niej gumki.
stani78 - 06-11-2006, 21:34 Temat postu: hamulce-dziwna usterka Sprawdził bym przewód elastyczny przy tym zacisku .Prawdopodobnie rozwarstwiła się guma wewnatrz. Miałem tak± usterkę swego czasu w mercedesie przy ttlnym kole.
Tomek210 - 06-11-2006, 23:10
Dzięki za odpowiedzi, zasugeruję mechanikowi
|
|
|