[97-04]Galant EAxA/W - Odpięty przewód, gdzie go podłaczyć?
supra16v - 19-03-2011, 13:11 Temat postu: Odpięty przewód, gdzie go podłaczyć? Witam mam pewien problem dzisiaj zauważyłem że mam odpięty jakiś kabel i sobie się dyndał patrzyłem chyba wszędzie ale nie wiem gdzie go podłączyć wstawię fotkę aby było można go zobaczyć.Jest to ten kabel z czerwoną wtyczką.
Aha i czy wentylator powinien się włączyć na 90C na wskaźniku mam poniżej połowy i chyba nigdy nie słyszałem czy wiatrak działa i tak wczoraj patrzyłem a on się nie kreci a na podwórku -1 hmm czy to możliwe ??A chłodnicę reką normalnie można dotykać nie pali w rękę.
http://zapodaj.net/d2423759a02b.jpg.html
KaWu - 19-03-2011, 14:36
supra16v napisał/a: | na wskaźniku mam poniżej połowy i |
Minimalnie poniżej poziomu to prawidlowe wskazanie.
supra16v napisał/a: | wczoraj patrzyłem a on się nie kreci a na podwórku -1 hmm czy to możliwe |
A mial sie krecic przy takiej temperaturze Raczej jest ok.
supra16v napisał/a: | nie wiem gdzie go podłączyć wstawię fotkę aby było można go zobaczyć.Jest to ten kabel z czerwoną wtyczką. |
Miałeś żarniki / przetwornice
Pewnie coś było i ktoś zdemontował.
supra16v - 19-03-2011, 17:03
Nie nic nie miałem takiego jak kupiłem samochód i tego kabla jakoś nie widziałem a wczoraj widziałem jak dyndał wiec pomyślałem że się odczepił ale widzę że rozwiałeś moje obawy dzięki wielkie. A co do wiatraka to właśnie nie wiem czy on powinien się kręcić czy nie ale temperatura jest ponizej środka i tak ciągle przewody lekko cieple chłodnica dzisiaj prawie zimna takie wiatry są wiec chyba w jest ok ale lepiej zapytać na forum i coś się dowiedzieć od ludzi. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
marcino1980 - 20-03-2011, 17:58
wygląda to jak wtyczka od czujnika temperatury zewnętrznej tego w zderzaku, jak masz klimatronik i pokazuje tem zewnętrzną 20 stopni to jest na 100%to
supra16v - 20-03-2011, 18:42
Nie mam klimatyzacji. Myślałem że to przewód od temperatury albo od więntylatora.
marcino1980 - 20-03-2011, 19:10
supra16v napisał/a: | Nie mam klimatyzacji. |
ale wiązka może być od wersji z klimą,a u mnie właśnie w taką wtyczkę wpięty jest czujnik od klimy.
m6riano - 20-03-2011, 19:48
supra16v napisał/a: | Nie mam klimatyzacji. Myślałem że to przewód od temperatury albo od więntylatora. |
Sprawdź czy jest na nim jakieś napięcie...jeśli niema to może być od jakiegoś czujnika...jeśli jest to sprawdź w jakiej pozycji się ono pojawia? stacyjka wł./wył.?
|
|
|