To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Przycisk pod wzmacniacz

KamilR10 - 20-03-2011, 18:02
Temat postu: Przycisk pod wzmacniacz
Witam. U mnie w Galancie jest dość dziwna instalacja, takiego go kupiłem, żeby grało radio musi być podłączony wzmacniacz, a pod wzmacniacz nie mam żadnego przycisku tylko muszę za każdym razem ręcznie odłączać kable w bagażniku. W sumie przycisk mam ale jak na razie służy włączaniu świateł przeciwmgłowych z przodu. Wszystko zobrazuję zdjęciami, nie znam się zbyt dobrze na Car audio i mam pytanie do znawców :wink:

Tutaj widać podłączenie do wzmacniacza,

Na tym zdjęciu jest wiązka trzech czarnych bali, w tym jeden, najcieńszy jest nie podłączony, nie wiem do czego służy...

zdjęcie przycisku pod który chciałbym podłączyć wzmacniacz

a tutaj widać przycisk z wewnątrz:

które kable do czego podłączyć, i jak? :wink:

szpala85 - 20-03-2011, 18:45

ten najcieńszy masz podłączyć pod ten ochronny ten odstający ( zielono żółty) we wzmacniaczu ..... a drugi koniec tego cienkiego pod niebieskie wyjście z wiązki radia

zrób fote tych trzech złącz od zasilania wzmaka

KamilR10 - 20-03-2011, 18:53

Zielono żółty zawsze mam podłączony w te miejsce gdzie ten czerwony...są podłączone razem
szpala85 - 20-03-2011, 19:19

KamilR10, no to jest źle podłączone bo wzmak ma się włączać wtedy jak włączasz radio ...... czyli wywalasz żółto zielony i pod to złącze podpinasz ten cienki czarny ( tkz. sterujący ) ale musisz się upewnić czy na drugim końcu "sterującego" kabelka ........ czy kabelek jest podpięty pod niebieski kabelek z wiązki radia ( bo inaczej ci nie będzie działało )

KamilR10 - 20-03-2011, 19:46

Dzięki Wielkie, byłem teraz tylko sprawdzić czy jest tak jak mówisz, podłączyłem sterujący w miejsce tego zielono żółtego. Wzmacniacz wcale nie działał wtedy, co ciekawe działa wtedy gdy ten kabel żółto zielony jest podłączony razem z tym czerwonym....zaraz wrzucę zdjęcia, jak jest to rozpisane na wzmacniaczu...

tak to wyglada
EDIT: Tak patrząc teraz na Twój obrazek oraz na moje zdjęcia stwierdzam że gdy podłączę czerwony kabel pod B+ a ten cienki pod REM powinno działać tak jak mówisz :wink: Mam rację?

szpala85 - 20-03-2011, 21:00

KamilR10 napisał/a:
EDIT: Tak patrząc teraz na Twój obrazek oraz na moje zdjęcia stwierdzam że gdy podłączę czerwony kabel pod B+ a ten cienki pod REM powinno działać tak jak mówisz :wink: Mam rację?

masz rację :wink:

tylko zobacz czy przy radiu też jest podłączone :wink: bo inaczej nie będzie hulało

btw. co to za poprzedni właściciel któremu nie chciało się podłączać wzmaka tak jak powinien być i do tego na odwrót ?

KamilR10 - 20-03-2011, 21:05

szpala85 napisał/a:

btw. co to za poprzedni właściciel któremu nie chciało się podłączać wzmaka tak jak powinien być i do tego na odwrót ?

Wzmacniacza nie było, kolega mi tak podłączył wzmaka, ale denerwujące było ciągłe odlącznie tych kabli :P więc postanowiłem spytać sie na forum :wink:

szpala85 - 20-03-2011, 21:12

KamilR10, nie dobry kolega :wink:
KamilR10 - 20-03-2011, 21:27

szpala85 napisał/a:
KamilR10, nie dobry kolega :wink:
Myślę że sam nie wiedział że tak można :P