Outlander II GEN Techniczne - klocki do outlandera
arturodob - 22-03-2011, 12:49 Temat postu: klocki do outlandera witam mam pytanko jakie klocki zalozyc do outlandera raczej jakiej firmy te co mialem orginalne tarcze razem z klockami wymienilem po 30 tys bo klocki polecialy i tarcze byly krzywe i mam pytanko teraz zalozylem tarcze dextara a klocki boscha ale te klocki strasznie piszcza i nie wiem jakie teraz zalozyc bo z tymi boscha nie da sie jezdzic !!
rezon - 22-03-2011, 13:55
polecam uwadze bardzo użyteczną funkcję na forum pt. SZUKAJ http://forum.mitsumaniaki...hp?mode=results znajdziesz np. http://forum.mitsumaniaki...ighlight=klocki
lexus - 22-03-2011, 15:24
Cytat: | Ja też zaraz będę miał przegląd po 80t.kupiłem wszystko w iparts klocki TRW(lukas)i tarcze bluprinta( na przód),filtr kabinowy bluprint,filtr paliwa japanparts,filtr powietrza ashika,filtr oleju kneht,oraz olej na alledrogo 5l.shella helix plus diesel 5w30 za 140zł(klasa 505.01).razem ok 700zł,teraz tylko warsztat |
Komandor - 22-03-2011, 16:02
Jest też prawdopodobne że z klockami wszystko ok ale przy montażu fachowcy zagubili blaszki tłumiące drgania klocków... Co nieco widać z zewnątrz o ile masz alu felgi...
Pozdro
hrumek - 24-03-2011, 23:40
Polecam klocki i tarcze Blue Print. Jeżdze już na nich 10000 i super. Wcześnie założyłem słapsze klocki i poleciały mi tarcze ( wąskie tarcze - ciężki samochód)
Dobra cena za komplet a jakość serwisowa.
We wrocławiu Serwis Mitsubishi wkłada części Blue Printa czyli chyba liczy się z jakością.
rezon - 25-03-2011, 08:51
hrumek napisał/a: | We wrocławiu Serwis Mitsubishi wkłada części Blue Printa czyli chyba liczy się z jakością. | to miał być żart? - ASO we Wrocku raczej nie jest autorytetem na forum.
Gunner - 25-03-2011, 10:32
Chlopaki nie kombinujcie
Ja wczesniej przy 75000 tkm zalozylem w serwisie hitech klocki ,sport jakies australijskie , skonczyly sie szybko,fajnie hamowaly na poczatku a pozniej tak sobie.cena byla powalajaca za przod tarcze jakies EBD + klocki wydalem prawie 2tys.zl.
Teraz kupilem wszystkie" Ashiki",po 100pare zlociszy ,heble jak talala.Hamuja wcale nie gorzej od poprzednich.Zakupy robilem w Azjaparts.plPolecam
mitsu00 - 25-03-2011, 10:42
Gunner napisał/a: | Teraz kupilem wszystkie" Ashiki",po 100pare zlociszy ,heble jak talala.Hamuja wcale nie gorzej od poprzednich.Zakupy robilem w Azjaparts.plPolecam | A nie mówiłem ze sa dobre.....? Co do tarcz Blue Print, to potwierdzam ich dobrą jakość za śmieszne piniondze. Sam na takowych od 50kkm jeżdżę i GIT majonez. Szczerze polecam również ich filtr powietrza za 35zł, ori 200zł. Działa idealnie i mozna sobie śmiało pozwolic na częstszą wymianę żeby silnik zdrowo oddychał
adrian71 - 25-03-2011, 11:13
co do klocków - klocki Ashiki polecił mi w grudniu 2009 mitsu00, za pierwszym razem zrobiłem na nich ok 30k km, teraz drugi raz wymieniłem i juz zrobilem na nich prawie 20k km. Noge mam ciężką,więc smialo moge powiedzieć ze są duzo lepsze od tych montowanych w ASO - jakość do ceny bez komentarza co do tych w ASO.
Tarcze przy ok.50k km wymieniłem na jakieś które też mi mitsu00 polecił aktualnie mam 85k przebiegu. Zakupy robie w MKS Serwis.
btw. co do klocków boscha - też mialem je kiedyś zalozone to po ok 100km zaczeły piszczeć,poszły do śmieci odrazu.
|
|
|