To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój misio Psytulas z uśmiechem w kształcie V ...V6 :)

lsp - 26-03-2011, 11:23
Temat postu: Mój misio Psytulas z uśmiechem w kształcie V ...V6 :)
Jak w temacie ;)

Mario - 26-03-2011, 11:29

Bardzo ładny, ale może napiszesz coś o nim ? :)
A i może jakieś zdjęcie środka :roll:

lsp - 26-03-2011, 14:40

Proszę wnętrze:

Opis wieczorkiem zrobię :)

lsp - 26-03-2011, 23:34

No to czas na opis... złapała mnie trochę wena twórcza to się rozpiszę od początku.

Pierwsze kroki z własnym autem zacząłem zaraz po ślubie mając 20 lat :)

Pierwszym autkiem był "spadek" od teścia :) A mianowicie Pontiac TransSport 95' 3,2L (niezawodny silnik Toyoty) wersja kanadyjska z zaokrąglonymi lampami no i automat. Ciekawostką jest to że miał jeszcze dźwignie pod kierownicą, więc można było po tak dużym aucie biegać od przodu do tyłu.
Przez pontiaca zakochałem się w automatach i komforcie jazdy.
Drugim autem które mam nadal był rok później Ford Mondeo 2,0 16V Kombi.
Autko kupione za śmieszną kwotę ale strzał w 10 :)
Zrobiłem tym autem przez 4 lata 170tyś km i auto dalej jeździ. Ostatnio potrzebowałem go po ponad miesiącu nieużywania, wsiadłem i odpalił od kopa. Nigdy mnie nie zawiódł.

Niestety przed świętami jadąc z żonką po prezenty dla dzieciaków było ślisko, taniec auta na drodze, wymanewrowałem w rów i zahaczyłem o drzewko. Efekt - połamany zderzak, ale pojechał dalej :)

Dwa dni później wjechała mi kobietka w tył :) klapa wgięta, nie otwiera się. Lampy całe nawet zderzak tylko pęknięty.

Ku mojemu zdziwieniu odszkodowanie z PZU przyszło takie że mogłem wymienić auto na inne :)

Zacząłem szukać. Najpierw Renault Laguny nawet już na jedną się napaliłem, o galu nie myślałem bo uważałem że nie będzie mnie stać. Coś mnie tknęło i zajrzałem na alledrogo na gale. Znalazłem... Kombiak... Automat... no i 2,5 V6. Wyposażenie dość ciekawe, Pełna elektryka, 4x AirBag, Climatronik, Radyjko na pokładzie, dodatkowy komplet opon.

Dzwonie...

Facet słychać że nie handlarz, więc zadowolenie. Powiedział co jest co, a mianowicie technicznie bajka, tylko nadkole leci, i w 3 miejscach ubytki w lakierze.
Dopytuje czy jak dojadę z Zachodniopomorskiego do Wawy to się nie wku... jakąś niespodzianką. Zapewnia że mogę śmiało przyjechać.

Więc w pociąg i do Wawy. Pojechałem sam akurat nikogo wolnego nie było. Spotkanie z gościem, auto wygląda jak opisał, technicznie laleczka. A że wszyscy znajomi śmieją się że moje przeczucie jest nieomylne, a wtedy miałem bardzo dobre przeczucie decyzja była krótka, obejrzałem, przejechałem po Wawie z 5km i kupiłem. Potem wyjechałem z Wawy, najpierw do Sochaczewa odwiedzić rodzinkę, z tamtąd do Kutna do rodzinki przenocować a następnego dnia do siebie. Przejechałem więc jakieś 600km i moje pełne zadowolenie.

Zrobiłem już ok 5tyś km i na razie wszystko (odpukać) jest git. Pare dni temu poszedł u znajomego w górę i sprawdziliśmy zawieszenie. Do wymiany końcówki drążków, i wahacze dolne tylne (łączny koszt jakieś 300zł więc niewielkie wkłady).

Na tą chwilę przyciemniłem mu szybki. Folia Johnson Window Films najciemniejsza.

Ciekawostka:

Żona lubi jeździć dużymi autami, przyzwyczajona do VW T4 czy sprintera, nie chciała prowadzić mondziaka, ale jak przejechała się galem to stwierdziła że za ten dźwięk silnika, przyspieszenie i lekkość z jaką jedzie, a dodatkowo za to jak trzyma się drogi już go nie odda co najwyżej zmieni na młodszy :)
U niej nie łatwo wyrobić sobie dobrą opinie więc gal spisał się na maxa a ponieważ moja małżonka teraz dosć często jeździ autem, to ja dumnie się czuje kiedy rusza konkretnie wciskając gaz, gal ucieka a dźwięk V6 przeszywa moje uszy :)

lsp - 26-03-2011, 23:36

Zapomniałem napisać że w komplecie były oponki letnie i zimowe, oba komplety jak noweczki
Psikus - 27-03-2011, 00:00

panorama, mmm... Fajna historia, nawiasem-odważny jesteś, z kapusta na samochód w pociąg ;) zadowolenia z nabytku życzę. No i był bym zapomniał - piękny kolor :mrgreen:
lsp - 27-03-2011, 00:11

Kolor będzie inny, tak tylko patrze na twoje czarne fele i chyba będę musial swoje tak zrobić co by ładniej wyglądał
Psikus - 27-03-2011, 21:27

Cytat:

Kolor będzie inny
czyli jaki?
KRUGER_V6 - 28-03-2011, 22:06

Coś słyszałem że czarny mat. hehe ciekaw jestem efektu. Pozdrawiam kolęgę z miasta niedługo się cieszyłem jedynym EA w ZCH. ostatnio widziałem cię na petrochemi;) pozdrawiam
lsp - 29-03-2011, 09:09

W końcu jeżdżą dwa porządne auta po mieście :)

Kruger widział już ten sam czarny mat na Madzi jeżdżącej po Choszcznie.

luckyluck - 30-03-2011, 17:52

KRUGER_V6 napisał/a:
Coś słyszałem że czarny mat.

lsp, będziesz malował całe auto? :shock:

mkm - 30-03-2011, 18:06

Jak czarny mat - to pewnie folia :mrgreen:
wilk88 - 30-03-2011, 18:23

Z tego co wiem to folia. lsp cały czas czekam na logo! :)
Mario - 30-03-2011, 19:13

I jaki kosz takiego ofoliowania całego auta ? :wink:
lsp - 30-03-2011, 22:38

Wilk zaraz wysyłam ci logosy, już Kruku się też zabrał za zabawe z grafą.
Ostatnio zrobiliśmy wystawkę japońców w V6 pod moim garażem :D

A Co do kosztu to jakieś 3500-4000 jeśli to folia matowa bo rozumiem że pytasz o tą co ja robie.

Kruku, ty podjedź do mnie któregoś dnia, mam dla ciebie wycięte logo Mitsumaniaki, wstawisz na tył zamiast emblematów :P