To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [ALL] trzeszczące zawieszenie tylne CJ0

Anonymous - 05-11-2006, 18:46
Temat postu: [ALL] trzeszczące zawieszenie tylne CJ0
Witam,
Czy ktoś miewał podobny problem? Otóż podczas deszczu i zamoczenia tylnego zawieszenia, zgrzyty i skrzypienia słyszalne są na każdej nierówności.

Anonymous - 05-11-2006, 19:16

byc moze gumy na amortyzatorach ??
piotras - 05-11-2006, 19:39

To chyba standard - w moim jest to samo, w poprzednim C50 też tak było. W obecnym powymieniałem gumy z tyłu i jest to samo. Ja mam wrażenia dzwiekowe takie jakby sie gdzieś rury od wydechu obijału albo speżyny o coś brzeczały.
Anonymous - 05-11-2006, 20:25

To faktycznie dziwny standard, bo to jest tak frustrujące, że odechciewa mi się jeździć po deszczu :)
Anonymous - 05-11-2006, 21:28

witojcie hej! u mnie tez skrzypialo/zgrzytalo/tluklo sie....a w czasie przeszlym bo popsikalem amory WD40 i pare razy boczkiem w zakrety na asfalcie i przestalo :mrgreen: :mrgreen:

pozdrowky

krzys78 - 06-11-2006, 20:07

Też to mam hehehe. Metaliczne trzaski,gdzieś z tyłu sie wydobywające. Dzisiaj byłem na przeglądzie i wszystko OK,więc jakby musze przywyknąć. Zbieżność tylko wymaga małej korekty,ale to tak poza tematem.
Anonymous - 06-11-2006, 20:14

jak pisalem wyzej...popryskaj na podniesionym aucie czyms typu WD40--POMAGA!!!

od roku sie nie tlucze--dobry jest valvoline smar w sprayu (super tlusty i lepki)

pzdr

piotras - 06-11-2006, 21:30

Ja w poprzednim colcie wymieniłem amortyzatory z tyłu i tez tłukło. To że u Ciebie przestało to moze efekt jazdy na rekawie po asfalcie - poprostu może obijający element tego nie wytrzymał i sie urwał :)
Anonymous - 06-11-2006, 22:23

Podpisze sie pod tematem i przyznam ze w moim CJ0 rowniez po deszczu cos stuka/puka/obija sie... strasznie mnie to denerwowalo. Ale pewnie taki to urok skoro nie tylko u mnie tak jest. Przeglad przeszedlem bez problemow a na 2`gi dzien deszcz spadl i zaczelo cos mnie denerwowac...
Pozdrawiam.