Carisma - Techniczne - Linka do maski
Anonymous - 06-11-2006, 08:47 Temat postu: Linka do maski Witam,
zerwala mi sie linka do otwierania maski. ktos moze mial podobny problem i wie jak ja otworzyc - a moze od razu jechac do serwisu - oraz gdzie mozna w miare tanio kupic taka linke.
pozdrawiam
Hubeeert - 06-11-2006, 09:35
Wierszyk fajny ale nie miał nic wspólnego z pytaniem.
Matejko - 06-11-2006, 09:37
na pewno sie zerwala? czy ulamal sie naciag na pancerzu i wyskoczyla z uchwytu do otwierania wewnatrz auta ?? - radze sprawdzic jesli nie sprawdzone bo moze to
co do linki poszukac warsztatu, ktory dorabia wszelakie linki i dokupic na wzor starej peknietej
Anonymous - 06-11-2006, 10:54
Dzieki za podpowiedz;
a sprawdzic czy linka wyskoczyla z uchwytu do otwierania mozna wewnatrz auta, czy trzeba jakos maske otworzyc? Jezeli trzeba otworzyc maske, to moze ktos zna jakis patent? Domyslam sie, ze trzeba od dolu podejsc i sprobowac ja odhaczyc, czy mozna to zrobic samodzielnie, czy lepiej sie nie meczyc i podjechac do jakiegos warsztatu? Bede wdzieczny za jakies info.
Pozdrawiam
Matejko - 06-11-2006, 11:10
nie nie, musisz sie rozlozyc pod kierownica i zobaczy czy linka trzyma sie w uchwycie i czy naciaga sie w pancerzu jak ciagniesz za klamke, a co do otwarcia maski - to ze tak sie wyraze UPS! jedyne co mi przychodzi na mysl to wyszarpnac kratki z atrapy i wtedy otworzyc
Anonymous - 06-11-2006, 11:15
dzieki Matejko
Matejko - 06-11-2006, 11:39
no nie wyglada to za kolorowo - ale zobacz ten ogranicznik linki taki plastik u mnie jest czerwony na koncu pancerza przy uchwycie do otwierania - u mnie on pekl i linka wypadla z naciagu, wsadzilem spowrotem okleilem izolacja i do teraz odpukac dziala
mozesz jeszcze probowac otworzyc jakims drutem przez kratki w atrapie - bo wyszarpujac mozesz je uszkodzic
wojmi1 - 06-11-2006, 13:11
Ja co prawda w lancerze zastosowalem po drobnych przerobkach linke z fso polonez -- cena czyni cuda!!!
Anonymous - 06-11-2006, 14:08
jeszcze raz dzieki, czeka mnie pracowity wieczor
Cracoviaczek - 05-11-2008, 11:33
Mam wielką prośbę. Jakby ktoś wiedział albo mógł sprawdzić u siebie jakie zakończenie ma linka do otwierania maski od strony zamka (czy taki walec jak od strony uchwytu czy może kulka)? Urwała mi się akurat przy samym zamku i końcówka została pewnie gdzieś na drodze... A chciałem dorobić i gość się pyta jaka ma być końcówka.
Anonymous - 05-11-2008, 14:37
patrzyłem u siebie ale bez wyjęcia zamka nie widac bo linka idzie z tyłu
hermeth - 08-07-2009, 14:06
Matejko napisał/a: | no nie wyglada to za kolorowo - ale zobacz ten ogranicznik linki taki plastik u mnie jest czerwony na koncu pancerza przy uchwycie do otwierania - u mnie on pekl i linka wypadla z naciagu, wsadzilem spowrotem okleilem izolacja i do teraz odpukac dziala
|
Mam tak samo, też pękł mi ten czerwony plastiki i za każdym razem przy otwarciu spada z uchwytu. A żeby zamknąć maskę muszę rozbierać plastiki pod kierownicą, kombinerkami wcisnąć linkę w pancerz, zamknąć maskę i dopiero wtedy ulokować linkę na zaczep. Bo tak ciężko wchodzi.
Matejko, czy mógłbyś umieścić jakieś foto, jak udało Ci się to przymocować? Z góry dzięki
adaśko - 08-07-2009, 16:08
jeśli koś chciałby linke do cari to posiadam takie cos wiec mozna sie do mnie odezwac na PW lub gg3566733
Matejko - 10-07-2009, 09:42
hermeth napisał/a: | Matejko, czy mógłbyś umieścić jakieś foto, jak udało Ci się to przymocować? Z góry dzięki |
nie mam auta, poprostu plastikowa opaska zacisnalem linke w uchwycie tak jak powinna byc i jedynie co to trzeba po otwarciu klamka, odciagnac linke i pozniej mozna zamknac maske
mwitek - 21-04-2014, 07:07
U mnie linka pękła przy zamku. Maskę udało mi się bezboleśnie otworzyć i teraz czeka mnie wymiana linki.
Próbowałem poruszać starą bo pomyślałem że dokleję nową taśmą i przeciągnę całość ale jest opór. Coś tam te linkę trzyma. Tu pojawia się moje pytanie. Jak to zrobić żeby sięnie narobić a linkę wymienić? Nie widzę specjalnie dostępu więc czy od spodu od koła czy czeka mnie demontaż nadkola? Robił to ktoś z was?
P.s. Jak coś to znam sposób na awaryjne otwieranie maski przy zerwanej linke jak co na pw pomogę
|
|
|