To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mazowieckie - Przegląd przed zakupem w ASO

mitsu1234 - 03-04-2011, 14:05
Temat postu: Przegląd przed zakupem w ASO
Witam. Czy orientuje sie ktos ile moze kosztowac przeglad przed zakupem w ASO?? Ewentulanie moze ktos zna jakis zaprzyjazniona stacje gdzie mozna to zrobic w rozsadnej cenie?? Pzdr!
mkm - 03-04-2011, 14:56

Rozumiem, że chodzi o sprawdzenie nowego auta przed odbiorem?
Jeśli tak to polecam rzeczoznawcę.
Wchodzi na halę, przeprowadza badanie, sporządza raport i masz podkładkę na piśmie.
Jeżdżenie po stacjach przed zakupem odpada, ponieważ nikt nie wyda Ci niezarejestrowanego auta "do testów", to po pierwsze.
Po drugie nie dostaniesz "podkładki" jakby tfu, tfu coś było na rzeczy. Po prostu gość Ci powie "A", dealer powie "B", a Ty będziesz w kropce.
Trzy. Kompetencja, znajomość marki i zakres przeglądu (w warsztacie, u diagnosty) jak na nowe auto jest niewystarczający.
Na testy auta używanego jak najbardziej tak.
Na nowy - tylko rzeczoznawca.

mitsu1234 - 03-04-2011, 16:20

Chodzi o sprawdzenie uzywanego samochodu przed kupnem. Chcialbym podjechac do ASO, aby miec pewnosc co do tego auta, ogladalem je osobiscie, a teraz chcialbym aby sprawdzili je pod wzgledem grubosci lakieru, stanu zawieszenia itp..
Luk - 03-04-2011, 23:12

mitsu1234, był już gdzieś taki wątek, w ASO w Markach chcieli chyba 250 zł.
Najlepiej podzwonić i popytać, cena zapewne będzie uzależniona od tego, co chciałbyś sprawdzić.
Jak w 2002 r. kupowałem Opla, to za 150 zł w ASO naprawdę dokładnie mi go sprawdzili, łącznie z przejazdem testowym z szefem serwisu za kierownicą :)
No i wyszło, że był walony z przodu i z tyłu, ale lekko i dobrze zrobiony. Sam bym tego w życiu nie zauważył. Ale szef powiedział: kupować! :)

ukaszo - 19-05-2011, 01:30

Ja robiłem taki przegląd wczoraj w Markach - koszt 249zł. Powiedzieli mi sporo, ale spodziewałem się więcej.