To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] dziwne odglosy w przednim kole

jarro71 - 03-04-2011, 22:35
Temat postu: [MSS DID] dziwne odglosy w przednim kole
Witam ,
Ostatnio zaczęlo coś terkotać w lewym przednim kole. Moje podejrzenie padlo na przegub ( prawy już byl wymieniany). Wizyta u mechanika, kilka kólek na parkingu i diagnoza- przegub do wymiany.
Przegub wymieniony , a terkotanie nadal slychać :( Wystepuje podczas skretu kól w lewą stronę, rzadko podczas jazdy na wprost.
Co może byc przyczyną?

pozdrawiam
jarro

Andrew - 03-04-2011, 22:51

Jak przy skręcaniu się to objawia to jest to łożysko górnego mocowania amortyzatora, częsta usterka w MSS...
jarekg - 04-04-2011, 11:14

andrew84 napisał/a:
łożysko górnego mocowania amortyzatora

To raczej słychać przy kręceniu kierownicą w czasie postoju, w trakcie jazdy nie - przynajmniej u mnie tak było.
Takie jakby churgotanie, zwłaszcza przy przejeżdzaniu przez dziury - łączniki stabilizatora.
U Ciebie słychać zawsze przy skręconych kołach w lewo (jazda, postój)?

Andrew - 04-04-2011, 11:17

jarekg napisał/a:
To raczej słychać przy kręceniu kierownicą w czasie postoju, w trakcie jazdy nie - przynajmniej u mnie tak było.
Takie jakby churgotanie, zwłaszcza przy przejeżdzaniu przez dziury - łączniki stabilizatora.
U Ciebie słychać zawsze przy skręconych kołach w lewo (jazda, postój)?
Różnie się to kolego objawia.
Trzeba wykluczyć elementy zawieszenia. Łączniki, drążki kierownicze. Najlepiej pojechać na szarpaki i sprawdzić wszystko powoli i po kolei.

jarekg - 04-04-2011, 14:40

łożysko amortyzatora - opis objawów jest tutaj
http://forum.mitsumaniaki...ecf87c111278240

carlsberg - 09-04-2011, 11:40

pewna sprawa ze to lozysko kolumny mc'pearsona, mam tak samo ale to raczej z oszczednosci, mialem mozliwosc wymiany na nowe podczas wymiany sprezyn, ale objawy te same skrecanie - skrzypienie, z tego co pamietam chcialem takie kupic oryginal mitsu 100 zł za sztuke, taki niepozorny kawalek plastiku :)