[92-96]Galant E5xA - Boczki drzwiowe
weksel - 03-04-2011, 22:45 Temat postu: Boczki drzwiowe Witam!
Sprawdzał ktoś może albo wie czy boczki od nowszego modelu pasują do nas?
Z wyglądu wyglądają tak samo, kształt ten sam, nawet wycięcie z przodu na deske i śrubki w tym samym miejscu.
Interesuje mnie to bo mam u siebie zamontowane jakieś inne fotele niż fabrycznie, może z nowszego modelu (popielata skóra) fotele z nowszego modelu też mogą pasować?
Tylko nie mówcie że klamki w innym miejscu:D w naszym galu też były dwa rodzaje boczków jedne z klamkami wyżej (wersja bez szyb el) i z tymi niżej (el.szyby).
pzdr
Wszyc - 04-04-2011, 14:36
Była kiedyś dyskusja chyba na ten temat mówiono że nie podejdą boczki a co do foteli to jak najbardziej podejdą z nowszego modelu ale popielatej skóry nie było w EA z tego co wiem masz po prostu skórę z innego modelu E5 wręcz na pewno bo diesel nie wychodził ze skórzaną tapicerką czy climatronikiem
Krejzi - 04-04-2011, 18:47
super wiadomosc z fotelami;) a co z kanapą? podejdzie od nowszego ? ;D, a czemu chcesz wymieniac boczki ? jesli chodzi o miejsce w boczkach na głosniki to i E5 miał taką wersje, chyba amerykańska ( sam dorwałem takie boczki na allegro 50 zł sztuka ).
weksel - 04-04-2011, 19:26
w sumie tak się zastanawiam, bo te nowsze boczki są o niebo ładniejsze od naszych:P
a pozatym można tanio cały skórzany komplet kupić z boczkami dlatego moje pytanie.
Porównując wizualnie nasze i te nowsze mają takie same kształty i nawet otwory w tych samych miejscach. Może się skuszę i kupie jeden boczek na allegro i zobacze czy pasuje:P
Krejzi - 04-04-2011, 20:35
przeciez Wszyc Ci napisał ze nie podejdą boczki kształt to nie wszystko, a rozmiary ?
weksel - 04-04-2011, 22:45
no dobra:D jak boczki nie podejdą to nie ma co sobie tym głowy zawracać:P
To teraz mam następne pytanie:
Czy kierownica ewentualnie od nowszego modelu podejdzie??
Samochód mam po amatorze tuningu i takie różne dziwne rzeczy mam w aucie jak np sportowa kierownica.
Wszyc - 04-04-2011, 23:49
Kierownica od nowszego modelu podejdzie, nowsze boczki może i ładniejsze dla niektórych ale gorszy materiał bardziej twarde...
Co do tylnej kanapy to da rade zamontować ale troszkę więcej zabawy bo siedzisko w EA jest krótsze i na zaczepy dolne nie pasuje ale parę osób wstawiło pytaj najlepiej Frosta tego od białego E88A on zamontował kanapę z EA w poprzedni swoim E5
siedzenia pasują też od Eclipse 3generacji z tego co się dobrze orientuje ale nie dam sobie głowy uciąć za to za to kierownice pasują z większości miśków
Krejzi - 05-04-2011, 10:22
czyli pewnie troche rzeźbienia, szkoda bo tak patrze to nawet tanie są komplety skórzane z nowszego galanta
weksel - 05-04-2011, 18:53
dzieki za odp, jutro jadę po śliczną skórzaną kierownicę z 98roku:D heh mam nadzieje że nie będzie żadnego problemu z montażem
|
|
|