To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - wiecej kucy w eclipse 3g 2.4

eclipsini - 04-04-2011, 17:29
Temat postu: wiecej kucy w eclipse 3g 2.4
Witam Serdecznie

Jestem szczęsliwym posiadaczem miśka eclipse 3 g 2001, 2,4 benz + LPG ( LPG juz w pakiecie )

Myślałem o tym by podnieść moc ...

Rozmawiałem z gościem który zajmuję się chip tuningiem to szczerze bez turbo odradził mi bawienie sie w chipa i od razu zaproponował zakuć silnik za kilka tysia ... Być może to była sugestia z jego strony, że chętnie by się tym zajął

Pytanie kieruję do osób, które mają pojęcie w tym konkretnym przypadku

Czy ktoś chipował 2.4 benz + LPG ??

Może jakieś inne ciekawe rozwiązania mógłby podrzucić

Z góry dziękuję za poświecony czas

viader - 05-04-2011, 13:59

Chcesz mocy to najpierw zadbaj o powrót jej części zabranej przez gaz najlepiej przez jego wymontowanie :P . Jak nadal będzie za mało to sprzedaj auto i kup inne, mocniejsze. To są dwie najtańsze drogi do poprawy osiągów. Jeśli jednak dalej jesteś uparty, aby rzeźbić w tym co masz to zapomnij o chipach i zabierz się za zbieranie większej gotówki na silnik lub przynajmniej ogłowicę i osprzęt silnika z EVO VII/VIII. Przepis jest taki, że zakładasz głowicę DOHC z EVO plus resztę osprzętu w postaci turbo, intercoolera itp itd. Oczywiście wtedy powinieneś zmienić skrzynię na mocniejszą, zadbać o zawieszenie i hamulce (bo seria z bębnami z tyłu to jakaś porażka). Suma sumarum lepiej sprzedaj auto i kup mocniejsze :wink:
eclipsini - 09-04-2011, 08:38

Podziękował za poradę :) Trzeba będzię więc pomyśleć nad opcją 3.0 GT

Pozdro