[92-96]Galant E5xA - Test sondy lambda
Anonymous - 06-11-2006, 13:21 Temat postu: Test sondy lambda Czy ktoś z forumowiczów wie jak bez wjeżdżania na kanał sprawdzić sondę (sondy) lambda w galu e55a (2.0 16V).
Z tego co się orientuje to sondy są przed i za katalizatorem pod autem.
Czy wie ktoś którędy biegną ich kable wewnątrz auta, albo które to piny we wtyczkach przy ECU.
josie - 06-11-2006, 20:22
W poprzednim galancie i colcie C50 w wiązce koło komputera są złączki nie podłączone, służące właśnie do testowania sondy. Może u siebie też coś takiego znajdziesz.
Anonymous - 06-11-2006, 21:52
w naszym modelu jest tylko jedna, to po pierwsze. a po drugie - najlatwiej podlaczyc pod kompa i wszystko sie wyjasni, wiem bo niedawno sprawdzalem i niestety jest padnieta
a zlacze do kompa jest pod konsola pod kierownica...
Anonymous - 07-11-2006, 12:28
Wiem, że najłatwiej podłączyć pod komputer, ale z tego co się orientuję w naszym przypadku w grę wchodzi tylko MUT-II w ASO. A taka przyjemność to min. 120zł.
Myślę że są tańsze metody sprawdzenia sondy lambda.
Chyba że można w jakiś inny sposób podłączyć się pod komputer???
pozdrawiam,
Anonymous - 07-11-2006, 13:45
Najtańszy sposób to cyfrowy woltomierz i wpięcie się bezpośrednio w sygnał sondy.
Anonymous - 07-11-2006, 14:43
Cytat: | Najtańszy sposób to cyfrowy woltomierz i wpięcie się bezpośrednio w sygnał sondy. |
Właśnie to chciałem zrobić. Tyle, że w moim aucie sonda jest po autem (nie jak w poprzednich modelach w kolektorze wylotowym) i nie wiem jak znaleźć jej kabel sygnałowy.
|
|
|