| 

| Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2.0 1998r, kombi, Częstochowa

kujon6 - 06-04-2011, 10:15
 Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2.0 1998r, kombi, Częstochowa

| Kod: |  	  | Cena (brutto): 
 Typ:
 Kombi
 Wersja:
 VI
 Rok produkcji:
 1998
 Przebieg w km:
 170 000 km
 Skrzynia biegów:
 automatyczna
 Moc:
 136 KM (100 kW)
 Pojemność skokowa:
 1997 cm³
 Rodzaj paliwa:
 benzyna+LPG
 Kolor:
 granatowy-metallic
 Liczba drzwi:
 4/5
 Status pojazdu sprowadzonego:
 sprowadzony / zarejestrowany
 Kraj pochodzenia:
 Holandia
 Kraj aktualnej rejestracji:
 Polska
 Dodatkowe wyposażenie:
 ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe

Dodatkowe informacje:
 pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany

Opis pojazdu:
 Sekwencyjny wtrysk gazu - działa perfekcyjnie 10,7L gazu na 100km
 Silnik pracuje na pełnym syntetyku - nie bierze oleju
 Klimatronic sprawny i chłodzi bardzo dobrze
 Nowy japoński rozrząd
 Na prawych tylnych drzwiach lekkie wgniecenie pokazane na zdjęciu.
 Auto nie wymaga wkładu finansowego
 | 

Pomóżcie mi ocenić czy warto jechać zobaczyć to auto z tego co widać na zdjęciach. Mam pytanie o nivomaty, czy w razie czego jest możliwość wymiany na jakieś zwykłe amory? Jeśli chodzi o wgniotkę to ponoć jest to tylko efekt parkowania, koleś nic z tym nie robił bo bał się, że po jakichś zabiegach może wyleźć rdza. A jeśli chodzi o zagłówek fotelu pasażera to jest po prostu wyciągnięty.
 fj_mike - 06-04-2011, 10:55

kujon6, wrzuć link do ogłoszenia
   Na pierwszy rzut oka wszystko w porządku. Nadkola tylne już raczej po naprawie.
 Poproś o zdjęcie komory silnika.
 kujon6 - 07-04-2011, 18:03

Zdjęcie komory silnika:
  . Proszę w dalszym ciągu o opinie:) robertdg - 07-04-2011, 21:09

Wygląda nienajgorzej, poza tymi przewodami od LPG
   Tomek - 08-04-2011, 07:42

dziwny panel klimatronica, i dodatki "w drewnie"
 jakis special edition, kwestia gustu
 robertdg - 08-04-2011, 09:22

były takie dodatki, gdzies po forum krązy nawet pdf z możliwościami oklein, klient chciał, klient ma. 	  | tomek84 napisał/a: |  	  | dziwny panel klimatronica, i dodatki "w drewnie" jakis special edition, kwestia gustu
 | 
 Tomek - 08-04-2011, 09:25

| robertdg napisał/a: |  	  | były takie dodatki, gdzies po forum krązy nawet pdf z możliwościami oklein, klient chciał, klient ma. 	  | tomek84 napisał/a: |  	  | dziwny panel klimatronica, i dodatki "w drewnie" jakis special edition, kwestia gustu
 | 
 | 

zdaje sobie z tego sprawe, jednak podtrzymuje swoje zdanie, ze kiepski dizajn
 kujon6 - 08-04-2011, 09:34

Co z tymi przewodami od lpg? Mogą być jakieś problemy? Mnie takie pseudo-drewno się nawet podoba...kwestia gustu
  I czy wersja z tego rocznika będzie miała nivomaty czy raczej nie? Bo pogubiłem się przy czytaniu tego 50-stronicowego wątku... robertdg - 08-04-2011, 09:47

Nivomatami się nie przejmuj, zawsze można je zrzucić na standardowe amory i sprężyny, to pikuś, a co do LPG, kwestia montazu przewodów, tak jakby nie dało się ich przeprowadzić pod filtrem powietrza, tylko trzeba było na wierzchu po dzwonie prowadzić, mało to estetyczne, w dodatku komp sterujący zasłania chyba zbiorniczek płynu sprzęgłowego, no pojechane jak po bandzie, ale to zawsze mozna zmienić, grunt by chodził dobrze i sprawny mechanicznie był.
 kujon6 - 08-04-2011, 10:08

Ok, w takim razie dziękuję za pomoc panowie, jadę jutro zobaczyć to cudeńko i podzielę się jeszcze wrażeniami na jego temat

EDIT: jak myślicie, ile powinienem doliczyć do tego przebiegu żebym się mocno nie zdziwił jak coś zacznie się psuć?

[ Dodano: 14-04-2011, 20:54 ]
 Autko zobaczone, sprawdzone "na oko", niestety nie miałem przy sobie mechanika żeby sprawdzić je jakoś dokładniej, ale wszystko wyglądało bardzo przyzwoicie. Odpuszczam je sobie, bo jednak 2.0 w automacie to zbyt duży "muł" jak dla mnie
  jeśli ktoś byłby zainteresowany to myślę, że autko jest warte obejrzenia. Jedyne co się rzuca w oczy to wgniotki w drzwiach (bez uszkodzenia powłoki) i na tylnym zderzaku. 
 |  | 
 |  |