To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - Space Star 1.6 skrzynia biegów

BarteX01 - 07-04-2011, 23:09
Temat postu: Space Star 1.6 skrzynia biegów
hej, wiatm. Właśnie jestem nabywcą space stara z 2001 roku z silnikiem 1.6. Samochód ma kilka wad(drobne kropki na lakierze) ale też wiele zalet. Martwi mnie tylko jedna rzecz: gdy chce wrzucić 1 czuję opór, tzn przesówam dzwignię na maksa w lewo a potem w górę jest opór. Gdy przesunę lekko w lewo i w górę jest ok. dodam że 2 wchodzi bez problemu

a dodam ze lekko jeczy(tak jak na wstecznym) w momencie dodawania gazu. szczególnie na 1 i 2. na 3 tylko troche

SiMa - 08-04-2011, 09:40

Witaj,
Problemy z biegami, tzn. ich wrzucaniem, w tym silniku to norma (skrzynia Renault).

Poniżej masz kilka linków do tematów, gdzie problem był już poruszany:

http://forum.mitsumaniaki...rzynia+bieg%F3w

http://forum.mitsumaniaki...rzynia+bieg%F3w

Pozdrawiam

P.S. Na górze strony jest opcja "szukaj", bywa czasami pomocna :wink:

BarteX01 - 09-04-2011, 17:20

mam jescze pytanie: jaka instalacja jest dobra dla tego samochodu? i jaka jest orientacyjna cena montazu lpg? czy musi byc w nim sekwencja czy mieszalnikowa tez moze byc?

a i jeszcze jedno: polecacie jakieś warsztaty do montazu lpg w okolicach tychów?
i takie pytanie nie na temat: czy ten komputer pokazuje średnie aktualne spalanie czy średnie na pewnej trasie?

saymon - 09-04-2011, 17:47

Od instalacji ważniejszy jest instalator.
Forumowicze polecają:
Tychy ul Filaretów 31 GAZMOBIL
Poczytaj w dziale lpg.

BarteX01 - 09-04-2011, 17:49

dziękuję :)

nie mam zbytnio kasy na sekwencje(ok 2500?) ale czy zwykła instalacja się sprawdzi?

p.s ja jestem nie kumaty ale gdzie ten dział lpg? :D :D :D
nie chce zasmiecac nowym tematem: jak zamontowac radio? bo jak czytam instrukcje to wynika z niej ze oryginalny kaseciak ma przyciski sterujace komputerem i umozliwia sprawdzanie ile mozna przejechac na obecnym stanie paliwa.

albo czy mogę mieć kaseciaka i odtwarzacz? np cd mieć tam w wolnej półce, albo kupić tanią zmieniarkę?

saymon - 09-04-2011, 18:54

Czy zwykła się sprawdzi? Pewnie działać będzie i to dłużej bez napraw, wymian itp. Ale za to częste regulacje, jakieś czszczenie itd. Miałem w cari 2 gen. Jeździła prawie jak na pb (prawie z duża różnicą), ale bezobsługowa nie była. Nie masz pojęcia jak potrafi się zasyfić przepustnica, zresztą nie tylko. Wszystko co było dalej za dyszą gazową w kierunku kolektora było tłuste jakby ktoś tam smaru napchał. Z falowaniem obrotów do końca nie poradziłem sobie. Fakt na gazie przejechałem prawie 300 tyś, dopuki nie zakończyła swego żywota poza drogą. Teraz w MSS mam sekwencję, i tylko dioda od sterownika mi o tym przypomina.

Dział lpg na dole głównej strony forum w dziale warsztat.

Z radiem nie pomogę. Pamiętam że temat był przerabiany - opcja SZUKAJ.

JCH - 09-04-2011, 19:41

BarteX01 napisał/a:
albo czy mogę mieć kaseciaka i odtwarzacz? np cd mieć tam w wolnej półce, albo kupić tanią zmieniarkę?
Był problem z podłączeniem jakiejkolwiek innej zmieniarki niż oryginał Mistu. I o ile pamiętam nie został rozwiązany.
SiMa - 09-04-2011, 19:47

BarteX01 napisał/a:
czy ten komputer pokazuje średnie aktualne spalanie czy średnie na pewnej trasie?

Raczej to pierwsze, bo nie ustala się na jakiej odległości ma mierzyć. Aczkolwiek im więcej przejedziesz kilometrów od 'resetu' tym wolniej zmieniają się wartości :) .

A co do radia i tych przycisków to było już pare tematów.

Wartości pokazywane przez komputer można też zmieniać za pomocą klawiszy pod wyświetlaczem.

Jak napisał kolega wyżej => opcja SZUKAJ :D

BarteX01 - 09-04-2011, 19:57

bo widziałem zmieniarke za 250. czyli podłączam zmieniarke klikam przycisk cd na odtwarzaczu kaset i ok? a jak podłączyc zmieniarke?
JCH - 09-04-2011, 20:08

BarteX01, poczytaj Dział Car Audio najpierw.
Jest tam np. taki temat: Coś o radiach i zmieniarkach. Były tam zdjęcia i rozpiski co i jak w którym radiu można. W razie czego uderz na PW do autora tematu.