[92-96]Lancer CB0 - CB4W szyber dach pogubił się w swych poczynaniach
archi_voo - 08-04-2011, 12:37 Temat postu: CB4W szyber dach pogubił się w swych poczynaniach Witam
Czy ktoś z Was miał już taki problem, że szyberdach jest zamknięty, a "myśli", że jest uchylony i w ogóle aby nim sterować potrzeba nieźle kombinować przyciskami.
Co robić?
maro275 - 12-04-2011, 22:24
Ja miałem taki problemy:
- szyba nie chowała się do środka w dach - za mało się opuszczała i blokowała się.
-uchylanie działało, ale nie do końca bo lewa strona była niżej.
Do regulacji szyberdachu jest taka jak by spirala giętka. Zalecałbym przejrzeć to i wtedy się upewnisz co jest nie tak, może silnik padł, może spiralę szlag trafił.
Mi pomogła wymiana szyberdachu na nowy - kupiłem na alle**o.pl kompletny szyberdach - całe szyny, szyba itp. za 130 zł + 30 wysyłka. Tobie kolego też to zalecam, taniej jest kupić szyberdach niż bawić się w jakieś naprawy - no chyba, że to błahostka, ale u Ciebie to chyba ten sam objaw, pewnie się tryb omsknął na tej spirali, dlatego mechanizm źle pracuje. Silnik sprawny, ale nie wiem jak wygląda tryb na silniczku, u mnie szyny chyba szlag trafił.
Jak by coś to mam kompletny szyberdach na części. Pisz na priv jak coś potrzebujesz - dogadamy się cenowo.
Pozdrawiam.
|
|
|