To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - ZMIANA KROKU SYNTEZY W RADIU Z USA - rozwiązanie ????

andrzejGb - 09-04-2011, 16:16
Temat postu: ZMIANA KROKU SYNTEZY W RADIU Z USA - rozwiązanie ????
wiadomo o co chodzi
znalazłem na rosyjskiej stronie taki post dotyczy radia z USA i zmiany kroku syntezy niestety post jest dla mnie niejasny może ktoś z was orientuje sie w temacie
-------------------------------------------------------

Witam wszystkich! "
I OUT amerykańskich.
I też jest Infiniti w pełnym wymiarze czasu magnetofon radio ze wzmacniaczem. Coś nie myślał nawet o kilka postów do czytania i zdecydował, że ja także chcę zasięgu europejskim.
Brak przycisków lub reflashing nie zmienia. Pomoc tylko lutownicę.

Więc, aby zmienić krok częstotliwości z amerykańskim spadku w Europie można wykonać prosty vpaykoy diody!

i tak jest dla tych, którzy wiedzą, co diody i płaską montażu.
gat magnitollu.
analizowany od góry.
wyjmij dysk CD.
mają oznaczenie D605 brakuje diody
Tu i tam należy przylutować diody.

w których załadunek miejsce pod montaż diody trehnozhnuyu.
Marka: M1MA142KT

ale lutowane zwykle pierwszym, który przykuł moją rękę wartości 3 ruble.

liczby podanej między dowolnymi nogi lutowania i gdzie ANAD i katody.

wczoraj. w pełnym zakresie - wszystkie stacje. tylko ph teraz prąd FM i AM. jak wcześniej FM1 FM2 AM.

Brak dalszych zaczęli rozumieć, może jeszcze lutować diody lub usunąć nadmiar, wszystko by pojawiły się nowe. ale tak to jest dobre.

wszystkim powodzenia.
Załączony Miniatury
Click image for larger version Name: Новый рисунок.jpg Views: 66 Size: 29 KB ID: 21862

link do stronki
http://www.out-club.ru/bo...D%EE%E9&page=36

rezon - 10-04-2011, 08:27

andrzejGb, prześlij mi na PW oryginalny tekst w cyrylicy lub wrzuć linka do konkretnie tej wypowiedzi to przetłumaczę sensowniej niż słownik Googla. link jest do strony głównej klubu.
andrzejGb - 10-04-2011, 15:07

link w 1 poscie
Всем здравствуйте!!!!
у меня АУТ американец.
У меня тоже стоит штатная магнитола инфинити с усилителем. Чтото я даже не задумывался пока не прочитал некоторые посты и решил что я тоже хочу европейский диапазон.
Никакими кнопками или перепрошивкой его не поменять. Поможет только паяльник.

Так вот поменять шаг частоты с Американского ущербного на европейский полный можно простой впайкой диода!

и так это для тех кто знает что такое диоды и планарный монтаж.
достаем магнитоллу.
разбираем ее сверху.
вытаскиваем СД привод.

jest kilka postów nawet zdjęcia płyty ale chyba brak konkretów
вот туда и надо впаять диод.

там установочное место под трехножную диодную сборку.
марка: M1MA142KT

но я впаял обычный первый который попался под руку стоимостью 3 руб.

на рисунке показано между какими ногами впаять и где анад и катод.

сделал вчера. диапазон полный - радиостанции все. только фот теперь тока FM и АМ. а раньше было FM1 FM2 AM.

Дальше не стал вникать может еще впаять один диод или убрать лишний, все бы появилось. но и так уже хорошо.

всем удачи.
Attached Thumbnails
Click image for larger version Name: Новый рисунок.jpg Views: 67 Size: 29 KB ID: 21862
mda is offline Add to mda's Reputation Report Post Вверх

link
http://www.out-club.ru/bo...D%EE%E9&page=36

rezon - 10-04-2011, 20:28

Tłumaczenie jest takiego znaczenia

Witam wszystkich!!!
Mam AUT (nie wiem co to) amerykański.
I mam również standardowy system audio infiniti ze wzmacniaczem. Z jakiegoś powodu nawet nie zastanawiałem się do tej pory, dopóki nie przeczytałem kilku postów i nie postanowiłem, że też chcę mieć europejski zakres.
Żadnymi guzikami lub przeprogramowaniem nie można go zamienić. Pomoże tylko lutownica.
Zamienić krok częstotliwości z amerykańskiego ułamkowego na europejski pełny można poprzez wlutowanie diody.
I tak dla wszystkich tych, kto wie co to takiego diody i montaż na płytkach drukowanych.
Wydostajemy odtwarzacz
Rozbieramy go od góry
Wyciągamy napęd CD

jest kilka postów nawet zdjęcia płyty ale chyba brak konkretów - z rosyjskiego tekstu wynika, że jest na nim lokalizacja wlutowania diody

o tutaj należy wlutować diodę

Jest tam miejsce na trójnożny mostek diodowy typ M1MA142KT.
Ale ja wlutowałem zwykły mostek, który wpadł w ręce w cenie 3 rubli.
Na rysunku pokazane jest między jakimi nóżkami wlutować i gdzie anoda, a gdzie katoda. Zrobiłem wczoraj. Zakres pełny, wszystkie radiostacje. Tylko teraz mam tylko FM i AM, a wcześniej było FM1, FM2, AM.
Dalej już nie próbowałem zgłębiać, może jeszcze wlutować jedną diodę albo wyrzucić zbędną, i pojawiłoby się wszystko. No i tak już jest dobrze.
Wszystkim sukcesu.