To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - instalacja systemu Rockford w Outlanderze - ktoś próbował?

piekarz - 10-04-2011, 17:33
Temat postu: instalacja systemu Rockford w Outlanderze - ktoś próbował?
Witam,
tak się zastanawiam, czy to bardzo skomplikowane i kosztowne - zamiana standardowego systemu audio na RF.
To co należałoby zainstalować (wymienić na lepsze) to na pewno:
wzmacniacz mocy
lepsze głosniki
subwoofer
nowe wiazki przewodów?
zmiany w CAN BUS?

ktoś z Was próbował?, znacie takie przypadki upgrade systemu audio?

pozdrawiam :-)

DJ Fazi - 10-04-2011, 22:30

a ja chyba znowu amerykę odkryłem:-) Czy to wzmacniacz od RF jest pod przednim siedzeniem pasażera?
Muciek - 10-04-2011, 22:35

DJ Fazi napisał/a:
a ja chyba znowu amerykę odkryłem:-) Czy to wzmacniacz od RF jest pod przednim siedzeniem pasażera?

A nie pod przednim siedzeniem kierowcy? Było już to w jakimś wątku - dokładnie nie pamiętam ale zdaje mi się, że kierowcy, chociaż mogę się mylić.

Co do wątku to czemu akurat Rockford zakładać system? Jak się nie ma w ogóle to już można by nad jakimś lepszy zestawem głośników + subwoofer pomyśleć, chyba że chce się jak w oryginale montować zestaw Rockforda :)

http://out-club.ru/Manual...07/index_M2.htm Może tu coś będzie chociaż nie wiem.

lexus - 10-04-2011, 22:42

DJ Fazi napisał/a:
BRAWO Masz rację :mrgreen:dlatego trzeba uważać na mokre nogi z tyłu za pasażerem
adrian71 - 10-04-2011, 23:51

jak chcesz zakladac rocksforda to moge Ci sprzedac glosniki na przod i tyl + subwoofer,ale bez tego plastiku ktory jest 'ramką' jakby. Ale szczerze mowiac to polecalbym dolozyc pare zl i wsadzić cos lepszego + obowiazkowo wygluszyc dzwi i tylnią klape. Ja calego RF wywalilem z auta i zalozylem cos lepszego.
piekarz - 11-04-2011, 12:58

OK< mówisz o samym sprzecie audio: głośniki+ wzmacniacz.
A jak wyglada współpraca systemowa? sterowanie, CAN BUS?

adrian71 - 11-04-2011, 13:08

sterowanie z kierownicy działa, oprocz odbierania/odrzucania rozmowy, odbiera sie albo na ekranie,albo na telefonie. Wszystko inne działa, jezeli o to Ci chodzi.
CAN BUS - jak napiszesz po polsku co to jest to chętnie odpowiem,bo nie chce mi sie googlować,a moja wiedza w zakresie audio jest marna więc nie wiem niestety co to jest;)

pablo_escobar - 11-04-2011, 15:34

hej piekarz, ja próbowałem..

Dokładnie, to zamontowałem fabryczny subwoofer Rockforda w bagażniku. radio i głośniki czekają na upgrade, ale sub już siedzi :)

Do montażu potrzebny jest boczek w wersji pod suba. Wszystko pasuje idealnie, w podłodze bagażnika są fabryczne miejsca na śruby, wykładzina i wygłuszenie mają zaznaczone linie do przycięcia.. trochę cierpliwości z klipsami, bo nic na siłę i gotowe.

pozdrawiam

piekarz - 11-04-2011, 21:29

Pablo, podłaczałeś suba bezpośrednio do obecnego radia? czy dawałeś jakiś wzmacniacz? ciągnąłeś przewody przez cały samochód czy może już były fabrycznie pociągnięte?
A tweetery do wysokich tonów w przednie drzwi (przy lusterkach bocznych) też montowałeś?

pablo_escobar - 12-04-2011, 12:17

hej,
wiązki nie ma, więc trzeba pociągnąć kabel do suba pod boczkiem i progiem,ale to proste.. jak pisałem resztę dopiero bede wymienial..jeszcze nie wiem, czy na RF, czy coś lepszego, ale org sub jest najlepszym rozwiązaniem..
wymiana wiązki to koszt i sporo dłubania i raczej nie ma sensu..
Ogólnie sub i inne glosniki RF mają impedancję 6 ohm. zwykle 8 ohm, taka różnica..
u mnie sub podłączony niezależnie testowo przez jakistam wzmacniacz i działa..
5!