Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] GALANT 2.5 V6 kombi , 1999r., niebieski, Lubań
WojtekŁódź - 11-04-2011, 15:31 Temat postu: [EAx 97-04] GALANT 2.5 V6 kombi , 1999r., niebieski, Lubań
http://allegro.pl/show_item.php?item=1539606364
Rok produkcji (1900 - 2100): 1999
Przebieg (km): 186432
Pojemność silnika (cm3): 2498
Moc silnika (KM): 163
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Kombi
Wyposażenie: ABS, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Elektryczne szyby, Szyberdach, Skórzana tapicerka, Radio+CD, Tempomat, Lakier metallic, Alufelgi, Elektryczne lusterka, Immobilizer,
Informacje dodatkowe: Bezwypadkowy, Kupiony w salonie, Serwisowany w ASO, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce,
Witam! Od kilku godzin przeglądam forum i wzbogaciłem już swoją wiedzę o Galantach. Przymierzam się do zakupu kombi z 2,5 V6, bo czas najwyższy przesiąść się z diesla na mruczącą "fałkę", zanim ten szlachetny gatunek zostanie wyparty przez jakieś 1.0 twinturbo kompresor eco blue efficiency coś tam coś tam
Kolejny okaz z Lubania, o którym trochę poczytałem - ale tym razem "prawdziwy rarytas". Co to jest za wyjątkowa wersja? Cena sumaryczna 17.100zł bez negocjacji za 12-letnie auto to dość sporo, dlatego proszę o garść opinii. Wysłałem zapytanie o zdjęcie komory silnika i stan blacharki w okolichach nadkoli z tyłu, czekam na odpowiedź, a w tym czasie chętnie zapoznam się ze zdaniem mitsumaniaków.
wilukce - 11-04-2011, 21:57
Ja mam 270k km przebiegu i u mnie fotel kierowcy jest dużo bardziej zniszczony, więc przebieg 186k km może być wiarygodny. (ale nie na 100%). Według mnie warto go obejrzeć. Zwróć uwagę za rudą. Sprawdź kielichy. Jeśli wychodzi ruda to znak, że od spodu jest jej dużo. Nadkola druga sprawa. Pewnie były już robione. Polecam sprawdzić również hamulce z przodu i z tyłu. Przejechać się i zobaczyć jak auto zachowuje się podczas hamowania, przyspieszania. Na zdjęciach wszystko wygląda ok. No i wrzuć zdjęcie komory silnika.
fj_mike - 11-04-2011, 23:06
Przebieg jak najbardziej możliwy. Poproś o zdjęcie komory silnika, koniecznie.
adt81 - 12-04-2011, 08:24
Kolor lakieru bardzo fajny - generalnie wygląda bardzo ładnie ale kilka dokładniejszych fotek by się przydało. Cena kapkę wysoka ale jeśli jest faktycznie w takim stanie jak pisze sprzedawca to myślę, że warto się zainteresować. Jakbym teraz miał kupić autko i jeszcze jakby to był automat to chętnie bym się zainteresował tym egzemplarzem .
WojtekŁódź - 12-04-2011, 19:12
Czekam na odpowiedź od sprzedającego, na razie bezowocnie - aukcja kończy się za dwa dni... Na zdjęciach wygląda aż zbyt idealnie, jak na dwunastoletnią eksploatację - żadnej rysy, obcierki, wgniotki, absolutnie nic. Trochę zastanawiałem się nad odcieniem tylnego zderzaka, bo w miejscu łączenia się z błotnikiem widzę różnicę, ale może to tylko światłocień?
Jak rozumiem nie dostrzegacie panowie w tym egzempalrzu podejrzanych, nieoryginalnych, kombinowanych z innych wersji wyposażeniowych elementów? Czy wersja Nardi Torino była limitowana? Czym szczególnym się wyróżnia?
fj_mike - 12-04-2011, 19:35
WojtekŁódź napisał/a: | Trochę zastanawiałem się nad odcieniem tylnego zderzaka, bo w miejscu łączenia się z błotnikiem widzę różnicę, ale może to tylko światłocień? |
Tak właśnie powinno być. Ten typ tak ma
Jest dobrze.
WojtekŁódź - 12-04-2011, 20:15
Otrzymałem odpowiedź od sprzedającego na kilka moich podstawowych pytań, niestety bez zdjęć... Pozwolę sobię wkleić treść maila, mam nadzieję, że nie jest to wbrew żadnym zasadom?
Cytat: | witam,
kielichy w tych rocznikach są ok, te również bez korozji
- nadkole lewe ok, prawe na 90% jest zrobione, przynajmniej na moje oko
- tempomat ok, webastem się nie bawiłem zbyt długo, jednak po włączeniu klimatronik startuje a webasto wydaje charakterystyczny dzięk syk czy jak to nazwać więc wydaje się sprawne, na szybie jest antena to webasta niestety nie otrzymałem pilota, trzeba dokupić aby miało również zdalne sterowanie, poza zegarowym
- łożyska nie szumia, tarcze wyglądają ok
- silnik v6 nigdy nie kopci, nawet na zimno
- zawieszenie, na przeglądzie powiedzieli , że jest ok ,ale prawy wahacz banan juz długo na polskich drogach nie wytrzyma więc niebawem będzie do wymiany
- do zrobienia jest rozrząd, to był powód sprzedaży samochodu, bo auto było serwisowane tylko w mitsubishi i każdy pojętny wie ile kosztuje przegląd na 200tyś w serwisie łącznie z rozrządem..
|
fj_mike - 12-04-2011, 20:18
WojtekŁódź, łaski ci nie robi. Foto komory silnika może wysłać.
wilukce - 12-04-2011, 21:36
WojtekŁódź napisał/a: | każdy pojętny wie ile kosztuje przegląd na 200tyś w serwisie łącznie z rozrządem.. |
Musisz dokładnie obejrzeć. Może być tak, że do wymiany oprócz rozrządu będziesz miał klocki, tarcze, bębny, może świece, kable. Auto łatwo odpicować do sprzedaży.
WojtekŁódź - 14-04-2011, 21:13
No cóż, aukcja zakończona, auto zdaje się nie zostało sprzedane, a ja mimo ponowienia prośby o zdjęcia komory silnika - nie dostałem żadnej odpowiedzi. Galant zapewnie znów wypłynie za jakiś czas na aukcji, może z ceną ciut niższą
EDIT: Hm, trzynaście minut po napisaniu tego posta dostałem, co chciałem
Ściany mają uszy?
Anonymous - 15-04-2011, 12:36
silnik umyty nic nie stwierdzisz. jedyne co to że raczej na podstawie tych zdjęć nie widać żeby był jakiś dzwon, ale to trzeba sprawdzić dokładnie z bliska.
Pieraś - 17-04-2011, 19:16
powiem tak, masz kawal drogi zeby obejrzec:
1. wyposaz sie w miernik lakieru za 30zl z allegro (duzo aut odrzucilem zanim mego gala kupilem).
2. pojedz z kims z forum zeby byl ktos krytyczny jesli bedzie potrzeba
3. na forum poczytaj w tematach o tym co trzeba sprawdzic (jak cos to sluze tym co ja chociaz troszke wiem na PW
4. warto spisac na kartce sobie to co trzeba sprawdzic bo UWIERZ MI na miejscu zapomnisz o polowie rzeczy bo sie "podniecisz" jak wsiadziesz.
5. koniecznie rob przeglad na miejscu (za 30-40zl zrobia Ci pelny poza rejestrem).
Przy nim nie ma prawa nic terkotac, ma byc elegancki cichy pomruk. Z jedynki jak depniesz na kazdym biegu to ma isc jak rakieta.
p.s. troche kolor za jasny :/ moj jest srebrny i tez za jasny .. Zuku ma fajny srebrny jakby taki przyciemniony.
... jak przy mocnym ruszaniu ciagnie w bok nie bierz.
Tomek - 18-04-2011, 08:21
Pieraś napisał/a: | ... jak przy mocnym ruszaniu ciagnie w bok nie bierz. |
a o czym to może świadczyć
Pieraś - 18-04-2011, 17:14
o dobrym przestawieniu - zbieznosc moze byc ok kol przednich ale moze byc krzywy - ja w takiego v6 raz wsiadlem, a pozniej przypadkiem mowiac o jakiejs czarnej vce dowiedzialem sie ze byla bita dobrze ... a pozniej na poludniu polski dobrze zlozona
Tomek - 18-04-2011, 19:45
Pieraś napisał/a: | o dobrym przestawieniu - zbieznosc moze byc ok kol przednich ale moze byc krzywy - ja w takiego v6 raz wsiadlem, a pozniej przypadkiem mowiac o jakiejs czarnej vce dowiedzialem sie ze byla bita dobrze ... a pozniej na poludniu polski dobrze zlozona |
heheh, może moja
no, ale dalej nie kumam, jak zbieżność przestawiona na tyle to też da taki efekt, a to kwestia ustawienia, a niekoniecznie bicia, tak?
|
|
|