Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Tłumik środkowy
Chylus - 12-04-2011, 18:31 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Tłumik środkowy Witam. Mam takie pytanie padł mi tłumik środkowy przymierzam sie do jego wymiany lecz mam pewien problem. Zagladajac dzis pod autko zauwazylem dziwny sposob laczenia katalizatora z tlumikiem srodkowym jak rowniez srodkowego z koncowy a mianowicie z jednej strony wystaje mala głowka niby na kluczyk 10 a z drugiej strony na klucz 19 niby bo wydaje sie za duzy. A me pytanie dotyczy czy ktos to juz rozbieral i wie czy to sa szpilki jakies wkrecane czy tez przy spawane z jednej strony a moze po prostu da rade je od ciac i wsadzic srube 12 na kluczyk 19 ??
Prosze pilnie o pomoc.
kozuch2 - 12-04-2011, 22:41
ja te śruby uciełem szlifierką i przewierciłem, ciezko było, trzeba mieć dobre wiertło, póżniej załozyłem jakieś śruby 19 lub 17, strasznie drogi jest tłumik końcowy i środkowy, wiec dałem swój do spawania, pozniej pomałowałem i tłumik jak nowy
przemekx303 - 12-04-2011, 22:49
dokładnie tak , i dobrze kolega mówi o tym wiertle bo ja chyba cztery spaliłem całe szczęście że ostrzenie mi wychodziło i ciężkie dojście do łączenia z końcowym . Za środkowy coś ok 100 dałem także nie było tak źle
grzeniomanu - 14-04-2011, 18:33
Ja jak wymieniałem tłumik z tą złączką elastyczną i wszystkie elementy oprócz ostatniego zapłaciłem ok 300 zł. Później padł mi ostatni to za ostatni ok 110 zapłaciłem
CARAMBA1 - 25-04-2011, 13:15
Panowie w tamtym roku wymieniałem po wizycie na zbyt głębokiej dziurze wszystko poza tłumikiem końcowym i katem.Urwało mi układ od samego kolektora wydechowego, koszt wszystkich części plus robocizna w firmie Brokat w Sosnowcu 250 zeta.
|
|
|