[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Gałka otwierania szyb
00Sebastian - 12-04-2011, 18:58 Temat postu: [CAxA] Gałka otwierania szyb Witam
Chce sciagnac obicie drzwi. Wszystko juz porozkrecalem obicie schodzi, ale galka otwierania szyb uniemozliwia mi to. Powinna ona trzymac sie na takim drucie w ksztalcie greckiej omegi. Według mnie ktos wczesniej sciagal to i zamiast spowrotem dac ta omege to skleil galke klejem.
Ma ktos jakis pomysl jak to sciagnac? Musze to zrobic poniewaz szyba mi sie zaciela i ani ja zamknac ani otworzyc
Anonymous - 13-04-2011, 17:13
Jedyne co mi przychodzi do głowy to szlifierka kątowa Ostrożnie zeby nie pociać tapicerki,ewentualnie bedziesz pozniej potrzebował trzpień bo pewnie go potniesz.
DanielBogusz - 12-05-2011, 23:46
Kiedyś udało mi się zdjąć chyba nawet ze 2 razy boczek ściągając korbkę, tylko wtedy nie wiedziałem, że z tym są problemy...a teraz potrzebuję i nie mogę
Da się wyczuć przy samym boczku pod osłonką tą okrągłą gdzie to małe dziadostwo jest, najlepiej wziąć płaski śrubokręt i trochę po wpychać go to sama omega zleci
plecho1 - 12-05-2011, 23:52
Najlepiej zrobić mały haczyk z twardego drutu o średnicy około 1mm. Jakimś narzędziem, np. śrubokrętem zrobić lukę pomiędzy tapicerką i korbką i przez nią haczykiem wyciągnąć "omegę"
Anonymous - 13-05-2011, 18:29
Przecież kolega napisał,że omegi nie ma i nie chce zejść i pewnie jest na klej.
DanielBogusz - 13-05-2011, 22:57
adamovicius napisał/a: | Przecież kolega napisał,że omegi nie ma i nie chce zejść i pewnie jest na klej. |
no.. faktycznie....
plecho1 - 15-05-2011, 07:08
Można nawiercić dziurkę w miejscu ośki mechanizmu i próbować użyć jakiegoś małego ściągacza. Jak nie będzie mocno sklejona to możliwe że nawet bardzo się nie zniszczy.
|
|
|