Problemy techniczne - Silnik gaśnie na skrzyżowaniach
nina.w - 13-04-2011, 20:02 Temat postu: Silnik gaśnie na skrzyżowaniach Witam!
Mój wielki kłopot to gaśnięcie silnika po przejechaniu ok. od 300 do 1000 metrów od momentu jego uruchomienia. np. na zakrętach, na skrzyżowaniach. Próba jego ponownego uruchomienia jest niemożliwa. Kilkunastokrotne uruchamianie powoduje oczywiście rozładowanie akumulatora. Nawet tzw. "matka" nie mogła uruchomić autka. Po scholowaniu pod dom, po 2, 3 dniach autko znowu odpala i sytuacja powtarza się j/w opisana.
Wyobrażcie sobie, że autko jest już u 7 mechanika i w dalszym ciągu nie potrafią rozwiązać problemu oprócz wyciagania kasy.
Proszę Was bardzo o pomoc. Jeżeli mieliście podobny problem i zlokalizowaliście go odpiszcie.
Moje śliczne autko, które jest juz nieużywane od pół roku to:
Mitsubishi Colt GLX 1.6 90 KM z 1998roku.
Bartek - 13-04-2011, 20:58
Czy w czasie kręcenia rozrusznikem zapala się kontrolka silnika?
nina.w - 13-04-2011, 22:06
kontrolka silnika się nie zapala, mimo wszytsko napisz co sugerujesz?:)
Bartek - 14-04-2011, 09:24
Uszkodzenie czujnika położenia wałka rozrządu lub czujnika położenia wału. W obu przypadkach po 7-8 s. kręcenia rozrusznikiem, powinna się zaświecić.
nina.w - 14-04-2011, 16:25
dziękuję za radę, sprawdzę to:)
magnum53 - 15-05-2011, 16:03
Witam jestem tu nowy,mam problem z Eclipse 1G 2.0 16V GS.problem jest taki że na rozgrzanym silniku w czasie jazdy zaczyna coś buczeć i auto nie jedzie tak by chodziło nie na wszystkich garach lub odcieło paliwo i zapala się kontrolka check.Po wrzuceniu na luz i zdjęciu nogi z gazu auto jedzie normalnie .Prosze o pomoc.Pozdrawiam.
|
|
|