To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - [MSS 1.6] ZABEZPIECZENIE ALUFELG

gustaw - 14-04-2011, 18:03
Temat postu: [MSS 1.6] ZABEZPIECZENIE ALUFELG
Witam.Czy ktoś z forumowiczów podpowie jak najlepiej zabezpieczyć alufelgi przed kradzieżą?Wiem,że są specjalne nakrętki,ale opinie o większości z nich nie są pocieszające,chyba,że ktoś poleci mi jakiś model tejże nakrętki:)
Bartek - 14-04-2011, 18:30

Jedyna pewna droga - ubezpieczyć....Wszystkie superpatenty zabezpieczające utrudniają przede wszystkim Twoje życie, nie złodzieja ;)
RaVciO - 14-04-2011, 21:25

Jeśli chodzi o śruby/nakrętki to podobno dobre są firmy McGuard czy jakoś tak. Komplet do Spejsa koło 130zł.
Zwierzu - 15-04-2011, 14:59

Co prawda mam zabezpieczenia na koła ale od tylu lat juz nie slyszalem zeby ktos kradl alu ze naprawde moim zdaniem nie ma co sie podniecac i daruj sobie.
Chyba ze masz naprawde koła za jakies chore pieniadze.

RaVciO - 15-04-2011, 17:18

W naszych autach jest jeszcze jeden problem - estetyczny (w końcu alusy kupuje się przede wszystkim dla wyglądu auta) - nakrętki do oryginalnych felg są z ładnymi okrągłymi "kapturkami", a te zabezpieczające nie i średnio to się prezentuje (oczywiście jeśli ktoś zwraca uwagę na szczegóły)
rryba - 17-04-2011, 11:04

Bartek napisał/a:
(...)Wszystkie superpatenty zabezpieczające utrudniają przede wszystkim Twoje życie, nie złodzieja ;)

Potwierdzam, bynajmniej sprawdza się to przy nakrętkach w moim przypadku.
W zeszłym sezonie miałem przyjemność jeździć z takimi nakrętkami i przy złapaniu "kapcia", myślałem że szlak mnie trafi. Moje nakrętki miały taki falujący u dosyć płytki "rowek" przez co przy próbie odkręcenia przy użyciu większej siły po prostu klucz spadał z nakrętki. W tym sezonie sobie to już odpuściłem.

tremba - 11-05-2011, 08:00

Najlepiej kup malo popularne felgi :P . Taki zart :D , chyba milnal juz okres znikania felg, ale jedynym pewnym zabezpieczeniem bedzie polisa. Ja swoje super nakretki musialem zdjac jak zlapalem dwa kapcie, a klucze zostaly w garazu :shock: , dlatego moze jestem fanem nieco mniej ograniczajacych mnie zabezpieczen. Dzisiaj naprawde mozna niedrogo ubezpieczyc prawie wszystko.