To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Po wymianie opon ściąga na lewo

Arti25 - 14-04-2011, 19:07
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] Po wymianie opon ściąga na lewo
Witam
Mam następujący problem: po wymianie opon zimowych na letnie ściąga autko na lewo.
Opony letnie to Dunlopy 195 po jednym sezonie.
Byłem na stacji diagnostycznej - zbieżność w porządku.
Okazło się że wulkanizator założył oponę która była opisana kredą jako tylna na przód. Panowie na stacji przełożyli opony zgodnie z opisem kredą - autko dalej ściąga.
Może muszę trochę pojeździć aby opony się ułożyły ?
Proszę o jakieś rady szacowne grono.
Pozdrowienia dla wszystkich od nowego członka klubu.

robertdg - 14-04-2011, 19:45

Jeżeli to wina opon, to nic poza ich wymianą nie pomoże na ściąganie
pawkas - 14-04-2011, 22:57

spróbuj przekładać koła w różnych kombinacjach może akurat uda sie zmniejszyć to ściąganie albo wyeliminowac całkiem
joachim69 - 15-04-2011, 01:08

upuść powietrza w prawej oponie
przemekx303 - 15-04-2011, 08:25

zobacz czy opony nie są ścięte nie równo , jężeli są symetryczne spróbuj obrócić jedną na feldze
Arti25 - 15-04-2011, 17:48

Dzisiaj przełożyłem miejscami opony na przodzie i po przejechaniu paru kilometrów dalej mnie ściąga na lewo, może deko mniej. Muszę zrobić trochę więcej kilometrów aby być na 100% pewnym. Teraz w razie czego zostanie mi tylko wymiana opon z przodu na tył, a jeśli to nie pomoże to już nie wiem.
czuczo78 - 21-04-2011, 11:17

Moja Cari po wymianie opon też ściąga na lewo ale przyjrzałem się dokładnie opon i zauważyłem, że opona na lewym przodzie zdziera sie nie równomiernie. Pozostaje więc jechać ustawić zbieżność. Popatrz dobrze też na Twoje opony może okaże się, że wina leży po stronie zbieżności.